Skvallerspalten
Vet du något som ingen annan vet? Maila det till
Skvallerspalten


051230

Gott Nytt År önskar Skvallerspalten er alla.  

051225

Mer nyheter i regelverket--- 

§ 222 Bromsar Grupp H 66/74
Utskottet beslutade att tillåta alternativa bromsar för Saab V4.
Exakt text att införa i bilaga till RY-T 6 inhämtas från TK. Publiceras i 2006’års regler.

Länk till protokollet där ovanstående är saxat>>


051225

Mail i lådan...  ( Det här är ju lite fräckt att vi har fått inbjudan till öppna Litauiska Mästerskapet)

Dear colleagues,

We would like to inform you about winter rally "Visagino, Ignalinos ir
Zarasų Egzotika - 2006" in Lithuania 28-01-2006, first stage of Lithuanian
open rally championship.

Please inform us about your interest and we will send more details about our 
organized rally and Lithuanian open rally championship.

THE OPEN LITHUANIAN RALLY CHAMPIONSHIP 2006 REGULATIONS:

http://www.lasf.lt/images/files/news/ralis/2006%20reglamentas_en.doc

CHAMPIONSHIP ENTRY APPLICATION FORM:

http://www.lasf.lt/images/files/news/ralis/championship%20entry%20form.doc

Best regards,

Organizers

ralis@egzotika.lt

051225

Ni har väl inte missat följande nyhet i regelverket? 

Fönsternät i Grupp H

Rally
Bestämmelsen i RY-T 5.5.7.3.13, Fönsternät, ändras så att fönsternät rekommenderas men om fönsternät inte används är splitterfilm enligt RY-T 5.5.7.3.14 obligatoriskt.
Rekommendation (i Råd & Tips) för Grupp E.
Bestämmelsen gäller fr.o.m. 2006-01-01


051223

En God Jul och ett riktigt Gott Nytt År önskar Skvallerspalten er alla.    

051223

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida>>

Prisutdelning!

Lördagen den 11 februari blir det prisutdelning för Bilsport RallyCup 2005 i Karlskrona. Mer info kommer här på hemsidan>> samt så kommer samtliga pristagare att få en inbjudan hemskickad per post. Men nu vet ni vilket datum ni ska boka i almenackan.

051222

Nya reklambestämmelser i Rally. (Spalten förtydligar längst ner i rutan)

RY 4.1T      Tävlingsnummer
På varje framdörr ska en fri yta på 50 x 52 cm finnas tillgänglig för arrangörens reklam samt för bilens startnummer.
Ytan ska vara lackerad vit eller markerad med heltäckande vit självhäftande tape av god kvalitet. Ytan ska vara omgiven av en 1 cm bred svart ram.
Tävlingsnummer ska vara svarta på vit botten.
Varje enskild siffra ska vara 4-5 cm bred (stapelbredden) och 22–28 cm hög.
Efter avslutad tävling ska tävlingsnummer borttagas på bil som ska framföras i trafik på allmän väg.

Reserverade karosseriytor för förbund och arrangör:
a.        På motorhuven ett triangelformat område med måtten 43 cm bredd och 21,5 cm höjd. I detta område yta reserveras en 15 cm bred och 8 cm hög yta för tävlingsnummer.

b.       På baklucka eller annan väl synlig plats på bilens bakre del ett triangelformat område med måtten 28 cm bredd och 15 cm höjd.
I detta område yta reserveras en 15 cm bred och 8 cm hög yta för tävlingsnummer.

c.        På varje dörrsida (på 4-dörrarsbil de främre) en yta på 50 x 52 cm varav 50 x max 28 cm reserveras för tävlingsnummer.

Reklam på ovan angivna platser är tvingande och kan inte vägras av tävlande/anmälare.

Övrig reklam
Utöver reklam enligt ovan äger tävlingsarrangör rätt att anbringa rekommenderad reklam på tävlingsekipagens dörrsidor (på fyrdörrars främre dörrsidor) och på båda framskärmarna.
Arrangör som avser att anbringa egen reklam på rallybilarna vid tävling ska senast i slutinstruktion meddela de tävlande detta. Skiss som anger plats för montering av rekommenderad reklam samt sponsorns/sponsorernas namn skall anges på skissen.
Tävlande som accepterar rekommenderad reklam måste lämna plats för denna, även om det medför att den tävlandes/anmälarens egen reklam kommer att täckas helt eller delvis.



Spalten förtydligar: Vad är då skillanden??? JO! Nu FÅR du som tävlande sätta reklam på dörrar och framskärmar UTOM i den 4-kantiga vita rutan på 52x50cm, MEN du ska som tävlande vara beredd på att OM arrangören vill ha mer reklam på framskärmar och dörrar så tejpar dom ÖVER din reklam, ja, om du inte friköper dig från den alltså...


051221

En artikel på Sydöstrans hemsida om David Petterssons Ford Fiesta... Klicka Här>> 

051218

FEST!!!!!!!!!

Mattias Thörjesson Motorsport ska ha en sponsorfest i Ryds Folkets Park den 4 Mars och precis ALLA är välkomna, det är väl ett fränt sätt att fira sin SM-Medalj på va!!

Så här funkar det.. Lördagen den 4 Mars kl 18.00-01.00 är det partaj i folkets park. Det kostar 150 kr per person och det ingår en lättare måltid, en öl eller cider samt läsk/lättöl och givetvis så är det kaffe på maten. Sen blir det dans till orkester och öl/vin/cider till självkostnadspris i baren.
Hur man anmäler sig? Jo, man ringer Mattias antingen på jobbet mellan 07.00-16.00 på 0459-83210 eller övrig tid på 070-5428156. 

051218

David Petterssons blå 240 har hamnat i Skåne, hos en som varit och kört på vedhögarna hos Lasse i Jönsamåla.. fast då med en Auid.. Vi hoppas vi slipper se Volvon uppe på dom stenhällarna.. Daniel Steiner och Vombs Motorsport hittar du här>> .. 

051216

Dagens "Snutte" är att det precis som det står i nyaste Bilsport Börsen som kom ut idag till prenumeranterna att det ska köras vit Ford Fiesta ST Grp N med blåa streck på under nästa säsong, bilen kommer snart till gargaet..   

Nu ser vi att även David Pettersson skriver på sin hemsida att han ska åka Fiesta., fast det visste ju Spaltenläsaren  för länge sen nu.. 

051212

Dagens stora GRATTIS går till Stig L Sjöberg, tidningen Bilsports Publisher som fyller 60 bast idag, det kan man inte tro med den energin! Läs mer här>> .  

051212

Den här veckan har vi "Snutte-vecka" här på Skvallerspalten..  Dagens "Snutte" är att Pappa Karlsson ska byta bil till nästa säsong.   

051211

Stort GRATTIS till RM-Guldmedaljören Henrik "Snutte" Karlsson som blev pappa till en liten tjej igårkväll vid 18-tiden.  

051208

Nattöppet i morgonkväll i Ryd..

Det öppnar 20.00 och stänger  24.00
0
Ryds Mk kommer att vara väl representerat vi Bilisten macken  där Björkebråtens Däck & Hjul har sin verksamhet.  4 olika rallybilar finns där och det är Linda Pärontopp med sin Grp N Astra.  Gert "Sladdman" Bengtsson med båda sina 240 VOC, premiärvisning efter lackering och färgbyte på den ena av bilarna.
Även  premiärvisning av senaste tillskottet i Kyrkö Racing med Kjell Svenssons nybyggda BMW 2002 Veteran (eller Grp H 66-74 som kalssen heter från nyår)

Anders "Pyntet" kommer att visa sin nylackade 940 VOC vid ICA Nära, numera är den fesblå som resten av ekipagen som kommit från det teamet.

Vid Björkebråtens Däck & Hjul kommer de även att visas film från "Hugossons film & catering" ..  Det finns också Glögg & Korv, om det är korven eller glöggen som är spetsad framgår inte av vår information, men ett säkert tips, kolla vilken gryta som Jocke Ingemansson sitter närmast, DEN grytan ska ni hålla er till.


20.00 till 24.00 i morgon fredag alltså.

051208

Mer bilbyten.. Anders & Anders... Karlsson & Martinsson alltså.. Ska åka SM med en Mitsu Evo 6 Grp A, antagligen Steckas bil han åkte SM med i år. Men det vet vi inte om det stämmer... 

051206

Ford har varit och testat i Kall utanför Åre idag, här är några bilder...




051206

Mer sillyseasonskvaller...
David Pettersson Asarums MS har sin fina 240 till salu, ett obekräftat rykte säger att han har köpt en Ford Fiesta även han... Lightspeed Racing>> 

051206

Nattöppet på fredag och precis som förra året så är det lite aktiviteter nere vid "Bilisten" eller Björkebråtens Däck & Hjul som det heter trots den geografiska placeringen. Nån som vill ställa ut sin tävlingsbil? Kontakta Jörgen Olsson då på 070-8583492  

051206

Fortsatt sillyseasonskvaller...

På tal om Patrik Johansson Wäxjö MS, så ska vår egen stjärnkartis Jörgen Lindahl åka med honom i den lilla Fiestan, måste bli en rejäl nytändning för Jörgen, Spalten menar så här.. Både bilen OCH förare är ju 30 år nyare...  

051206

Mera bilbyten på gång nu... SM-Vinnaren PatrikSandell ska åka JWM enligt Bilsport-Börsen>>

051204

Många bilbyten på gång nu... Wäxjö MS snabbaste VOC-åkare Patrik Johansson  byter ut den sedan Höglandsrallyt tilljusterade Volvo 940:n mot en annan  vagn från samma koncern, en Ford Fiesta Grupp N,  Volvoåkaren Peter Lundell från Sjöbo har även han gett upp bakhjulsdriften för en framhjulsdriven Fiesta... 

051204

Preliminär DM kalender i Rally för småland:

* 6/5 Nybro AC, NAC-rallyt.
* 20/5 Ljungby MK, Midsommardansen.
* 17/6 Skillingaryds MK, Skilling 500.
* 1/7 Södra Sunnebos MK, Semesterturen.
* 12?/8 Vimmeby MS, Emiltrofén.
* 19/8 Växjö MS, Dackefejden.
* 23/9 Norrahammars MK, Gränna MK, Vätternrallyt.
* 21/10 Asarums MS, Ekratten.

051202

Ryktet har surrat några veckor och nu ser vi att det stämmer...
Johan Karlsson Vetlanda RRC ger upp sin  gula Golf  3:a Grupp H och har skaffat på sig Robin & Rojnes SM-Silver Pegga.. Spalten önskar Johan och MAttias lycka till med ett "Vi vet hur fort den där fransyskan är van vid att gå" ... Läs mer på Johan Karlsson.se>>

051130

Silly Seasonskvaller som vi knyckt från Ericsson Motorsport.com>>

2005-11-29: Tommy Vestlund kommer i ny bil nästa år.
I morgon så undertecknades dom sista papperna och köpet är klart. Tommy,s Team SLIREJ köper Monitors Mitsubishi Evo 7 som Patrik Flodin kört. Det har varit hektiska sista dagar och teamet har jobbat för fulla muggar för att få denna satsningen i lås.
- Ja och inte nog med det utan jag har hunnit gifta mig med min sambo mitt i allt jagande, så nu har det gått i lås på mer än ett sätt, jag bestämde mig för bilen då jag var på väg in i kyrkan för att repa själva vigseln, lite komiskt faktiskt säger Tommy och skrattar.
Nu fortsätter arbetet med planeringen inför nästa år och Tommy hoppas att få åka tillräckligt med mil innan första SS på Bergslagsrallyt.
- Vi räknar med att vara med och slåss i toppen även här, men motståndet ser ut att bli tuffare nu än på många år. Men det är vi van från förra året då motståndet var det allra bästa med många som slog som segern på varje fartsträcka. Vi kommer nu att plocka ned bilen för att lära oss hur den fungerar och vart allt sitter. Men den skall inte vara isär länge utan vi skall åka till första bästa isfläck för att komma in i bilen, säger Tommy lite stressat på telefon.
Mer information kommer inom kort och man kommer att ha löpande information på hemsidan.

// Informationsansvarig Team SLIREJ>>


051129

Rallysportnews delade ut priset till årets bästa SM arrangör på mässan, tävlingen som vi länkade till härifrån Spalten vanns av SSR med 54% av rösterna. Texten under bilden finns hos Motorsport4sale.com>> i deras fotoreportage från mässan.



Här har vi årets arrngör i Rally-SM 2005. Det är många som är med och jobbar med den fina tävlingen och här är några av dem. Från vänster har vi tävlingsledaren Janne   sen Pia Nilsson, som är Sekreteriatschef. Pia är en av alla dom funktionörer som lägger ner mycket tid på rallysporten i det tysta, bland annat är hon domare och på SSR har hon som sagt hand om sekretariatet. Det innebär bland annat hon sitter i anmälan, tar hand om träningen när dom ska checka ut roadbook för den, håller reda på tidkorten och räknar ALLA tider för att kolla så inget blir fel.

Sen har vi Maj-Lis Svensson som är VD för SSR AB samt Per Ottosson som är Produktionschef.

Per berättade lite nyheter för Motorsport4sale om SSR´s framtid. Nästa år går SAPA in som huvudsponsor och får därmed med sitt namn på tävlingen. Målet är att höja EM-statusen på tävlingen, att SSR ska bli en koefficient 20-tävling. Med det följer bland annat att tävlingen nästa år kommer bli 98 mil lång med 25 mil specialsträckor. Huvudorten för tävlingen blir Vetlanda och med sträckor inom en åtta mils radie där de flesta körs två gånger.

051129

Silly Season skvaller... (Maila gärna in ert Silly Season Skavaller)

Fredrik Sandberg Vimmerby MS har sin 240 på annons, (Ni vet den som Håkan Olsosn Asarums MS hade innan) Enligt obekräftade källor ska Claus Birch från Danmark köpt den.


051129

Mail i lådan.

Hej alla rallyfans!
Är det nån som vet vilka 2 som ska köra Subaru i SM nästa år?
Det skulle offentliggöras i torsdags men jag har inte sett eller hört nåt..
Mvh / A Kroon

Klicka här för info om Subaru  Swedish Dealer Team>>


051129

Daniel Roos vinnare av Rydell Special Award 2005

För sjunde året i rad delade Rickard Rydell i lördags ut Rydell Special Award i samarbete med tidningen Bilsport. Prisutdelningen skedde på Bilsportgalan, som hölls i samband med Svenska Bilsportmässan i Stockholm. 2005 års pris på 50.000 kronor tilldelades Formel Ford-föraren Daniel Roos från Kvissleby med följande motivering:

”Ung talang som i sin första Formel Ford-säsong dominerade SM och NEZ innan han i internationell konkurrens gjorde bra resultat och därmed visade att han är redo att ta steget fullt ut i Europa”

– Daniel Roos är en självklar vinnare av Rydell Special Award 2005. Han har gjort mycket bra ifrån sig både här hemma och i England. Det är kul att ge tillbaka något till sporten och med mitt kontaktnät försöka bidra till att en ung talang kan ta sig vidare, säger Rickard Rydell.
Det var en förvånad vinnare av Rydell Special Award som fick kliva upp på scenen och motta priset. Daniel Roos siktar nästa år på att köra formelbil utomlands.
– Jätteroligt att få Rydell Special Award och extra kul när det är något speciellt som det här priset som jag inte hade väntat mig att få. Inför nästa år pågår det förhandlingar och jag vet inte ännu vad det blir. Vi jobbar på att köra formelbil någonstans i Europa, och troligast i England, säger Daniel Roos.

Rickard Rydell testar däck inför 2006
Knappt har WTCC-säsongen 2005 tagit slut förrän testerna inför nästa års säsong inleds. Redan i nästa vecka åker Rickard Rydell till Italien för att testa däck med SEAT Sport och Yokohama, som är ny däckleverantör 2006.
– Att det inte är några tävlingar innebär inte att vi är lediga. Däcktesterna på Vallelunga-banan är viktiga eftersom WTCC får en ny leverantör nästa år, kommenterar Rickard.

Läs mer på: www.rickardrydell.com


051126

Maj-Lis Svensson tillbaka - som bas för SSR
Hon lämnade bilsportförbundets styrelse i våras under uppmärksammade former. Nu är Maj-Lis Svensson tillbaka - som vd för South Swedish Rally.

Bråket i Svenska Bilsportförbundet har lagt sig.
Maj-Lis Svensson, som i våras självmant valde att lämnade styrelsen efter en infekterad kamp, är redo för nya utmaningar. Nu gör hon comeback som ny vd för South Swedish Rally AB - bolaget som äger rallyklassikern.
[-] Jag vill inte kalla mig vd, kalla mig hellre driftschef, säger Maj-Lis. Hon tar över efter Brobybon Hans Medin, som var vd för SSR under gångna året. Nu drar han sig tillbaka och lämnar plats för Maj-Lis Svensson från Kristianstad.
[-] Jag tyckte jag hade lite tid över när lämnade styrelse i förbundet och jag ser en utmaning i det här uppdraget, säger Maj-Lis.
Ser du det som en revansch efter turbolensen i förbundsstyrelsen?
[-] Nej, det är ingen revansch. Jag har jobbat i SSR-organisationen i 25 år och här har man förtroende för mig. Det hade man i Bilsportförundet med - men inte alla i styrelsen.

South Swedish Rally utgick under många år från Kristianstad innan man flyttade till Växjö. Nu flyttar rallyt igen. Småländska Vetlanda blir plats för start och mål och 2006 års SSR kommer att avgöras inom fem mils radie från Vetlanda. Vetlandabaserade Sapa är ny huvudsponsor för rallyt och företaget hade som krav att rallyt skulle förläggas till orten. [-] Vi försökte tillgodose deras önskemål, säger Maj-Lis Svensson. Inom sporten finns det röster som tror att South Swedish Rally kommer att bli det som en gång var Smålandsrallyt. Men det viftas bort av Maj-Lis Svensson.
[-] Vi har en vision om att förflytta rallyt. Det är inte tänkt att det ska på en speciell ort varje år. Det kan bli så att vi flyttar söderut igen. Vi kör där sträckorna finns.

Med Maj-Lis Svensson vid rodret siktar ledningen också på att ge South Swedish Rally högre status. Om allt går enligt planerna ska man få EM-status redan 2007.
[-] Tanken är att vi ska ha en provtävling redan 2006. Annars är det mesta sig likt från tidigare. Funktionärerna är ungefär de samma. Janne Rydh är tävlingsledare - men chefen är ny. Maj-Lis Svensson har visserligen jobbat med rallyt i 25 år, men nu är hon ytterst ansvarig.
[-] Det är en utmaning i att få det att gå runt. Det har gått ganska risigt ekonomiskt under några år. Vi gick plus i år och vi tror att vi ska göra det nästa år också. Förutom Maj-Lis Svensson består staben av produktionschef, ekonomichef, marknadschef, säkerhetschef och tävlingsledare.
[-] Min roll är att driva på så att alla gör sin del. Jag ska bara se till att vi inte tappar tempo, sedan kan jag glida omkring och äta middagar, skrattar Maj-Lis.

//Patrik Persson Kristianstadsbladet

Fotnot: Nästa upplaga, det 31:a i ordningen, av South Swedish Rally avgörs 12-13 maj nästa år.

Maj-Lis Svensson
Ålder. 49 år.
Bor: Vid
Ivösjön.
Född: Vid Ivösjön.
Familj: Sambo "Nenne" Larsson, två döttrar, Maria och Tina.
Yrke: Revisor
på KPMG i Kristianstad.
Aktuell: Ny vd eller driftschef, som hon själv vill kalla sig, i South Swedish Rally AB.


051126

Richard Burns har avlidit.

Klicka här för med text om Burns>>


051124

Mail i lådan...

Tjena spalten!
Nu finns Jonasson Motorsport på webben minsann!
Klicka in på www.jonassonmotorsport.com>>
ha det / Anders Jonasson

051116

Efter alla tråkigheter så blev det trots allt en ljus kväll i klubblokalen.

Tisdagens klubbkväll förgylldes av Jörgen Lindahl som bjöd på en klassegertårta efter vinsten och 3:e platsen totalt i Höglandsrallyt med Bygg-Kjell från Vimmerby. Tårta bjöd även Jesper "Jeppe"Johansson på, ingen rulltårta men andemeningen var att det var en rulltårta efter den vådliga vurpan exakt 50 sekunder in på SS 1 i Höglandsrallyt med Patrik Johansson Wäxjö MS. Patrik var för övrigt även han och hälsade på oss ikväll, tillsammans med Jörgen och VOC-åkaren Johan "Långt ut i, ja ni vet" Thulin från Alvesta. Patrik hade med sig en incarfilm där man kunde se till hur  det gick att på 50 sekunder förvandla en vit 940 VOC till en påse skit, ja, eller möjligen en trädgårdsprydnad av ovanligt snitt. Trevligt med besök från andra klubbar, Välkomna åter. 

051116

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida..

Senast den 27/11 vill vi ha in ansökan av intresserade arrangösklubbar för att köra en deltävling i Bilsport RallyCup 2006. Vi ser helst att företrädare för tävlings org. kontaktar oss om detta. Maila Jojje som är kontaktperson i kalendergruppen på  johan.svensson@bilsport-rallycup.com eller ring honom direkt på 073-5893341.
051114

Vi förmedlar en hälsning från kartläsaren från den omskrivna olyckan att båda mår bra efter omständigheterna. 

Vi är ett flertal i Ryds MK som ska hedra Pierre Thulin på hans jordfästning, det finns möjlighet att ansluta sig till det om man vill vara med, men inte riktigt vet hur man ska gå tillväga. 

Ring Mattias Thörjesson på  070-5428156 i HELGEN så svarar han på frågor, efter helgen är det försent..

Pierre Thulin jordfästs nästa fredag den 18/11 klockan 12.00. 


Begravningen inleds med en minnesgudstjänst i Filadelfiakyrkan i Hillerstorp, efter minnesgudstjänsten så körs en bilkortege 3 km till Kävsjö Kyrka där jordfästningen äger rum. 

Valfri klädsel. Ingen föranmälan om man vill deltaga i minnesgudstjänsten och jordfästningen.


Efter jordfästningen är det en minnesstund i Filadelfiakyrkan. Vill man deltaga i minnesstunden vill familjen att man anmäler sig till Karlsssons Begravningsbyrå senast den 16/11.



Telefonnummer till Karlssons Begravningsbyrå är 0370-101 22 eller 0370-122 22, dom svarar även på övriga frågor.

Karta till Filadelfiakyrkan i Hillerstorp>>  

Karta till Kävsjö Kyrka>> 



Vätternrallyt 2005


Den välkända rallyåkaren Pierre Thulin från Skillingaryds MK avled natten mellan söndag och måndag, Pierre blev 32 år.

Djupt sörjd och saknad av Familj, släkt och vänner,  inte minst inom rallysporten.



Vi kan inte tänka oss en bättre bild på Pierre Thulin. Så här kommer Spalten att minnas honom, med en STOR kvast grus rätt ut i lingonriset!


051104

För 2 dagar sen vi länkade till omröstningen om SSR, har det varit  ca 550 besök här sedan dess. Hela den omröstningen har 127 röster nu, och 59 av dom på SSR, orkar ni inte rösta???????????
Rallysportnews med omröstning om årets SM tävling>>. Två jäkla klick är väl inte så betungande?


051104

En artikel i Kristianstadsbladet om Tony Jonsson Hässleholms MK
Klicka här>>


051102

Systembolaget, öhhee.. Opsi.. Green Team menar vi ju förståss.. (*det var ju nått med sprit iaf* ) byter webadress till greenrally.com>> klicka här>>.. Fast uppdateringarna görs på den gamla verkar det som, men Malte mailar säkert när det är officiellt!


051102

Patrik Flodin vann omröstningen före Robin Sandberg på
Rallysportnews>>. Nu är där en ny omröstning, om årets SM-arrangör, den omröstningen leder SSR, och eftersom Ryds MK var hade den tävlingens längsta SS så är väl valet lätt?? In och rösta på SSR för böveln!!


051101

Ny hemsida uppe till höger, KALASKUL!!! Magnus och Marcus Nilsson som åker grön 240 VOC kommer självklart att ge oss regelbundna uppdateringar, bara dom inte blir lika regelbundna som Offroad-sektionens, där är regelbundenheten anpassad efter när det är skottår...
Klicka här för Farstorp Racing>>


051101

Höglandsrallyt på lördag, finns en del intressanta namn i listan, vi ta ett axplock..

Stefan Axelsson Älmhults MK gör comeback med Ascona B:n han har byggt på sen hedenhös..


Trenden i familjen Borgström Olofströms MK att man ska ha en ratt framför sig håller i sig, nu är det Camilla som normalt huserar i högerstolen med Jimmy Borgström som ska köra, åka, det ska Bengt göra, vad har stackaren gjort för ont tro??,

På tal om Borgström Family... Emily fick inte åka i Tjejcupen som mamma Borgström, för hon ska köra med Hans Johansson, Olofströms MK:s 240 Grupp H, ja jäklar, det blir nog sevärt...

Mats Lundholm Tjust MK som var i toppen i Vilda Ryd Racet som ni säkert minns, då hade han sin dotter Cindy med sig, nu ska hon köra själv, i Ungdomsrally, kul med mer tjejer i sporten, åker hon som Mats gör så får killarna se upp. 

Klicka här för anmälningslistan>>


051025

Mer Mail i lådan... Samma avsändare, 2 minuter senare.. Snillen spekulerar??

eller kan man bara rösta en gång på siadan men han leder ju 

Klicka här för Rallysportnews>>


051025

Mail i lådan... kl. 21.55

va på bettet Robbin har ju vunnit omröstningen

Klicka här för Rallysportnews>>


051025

Vi har fått en kursrapport...

Notkurs i söndags i Ryd, 21 glada gossar och en tjej lyssnade på Anders Martinsson under andaktig tystnad, troligen mest för att dom inte fick en syl i vädret?
 

Lagom till lunch så anslöt dagens "överraskningsbonus".. Dom tre mycket duktiga och meriterade Ronnie "Rojne" Kindvall, Jesper "Jeppe" Johansson och Henrik Adamson offrade sin lediga söndagseftermiddag för att hjälpa nykomlingarna i "Medium vänster / krön" branschen. Dom åkte med och lyssnade samt läst noter så kursdeltagarna fick lyssna på dom och ta del av deras olika sätt att läsa, vi hoppas alla deltagare hade trevligt på kursen och fick stor behållning av den. 

Ett speciellt stort TACK till Ronnie, Henrik och Jeppe som ställde upp och förgyllde eftermiddagen.

Med vänliga hälsningar från utbildningsavdelningen i Ryds Motorklubb.


051025

Lycklig över sin nya fina keps??


051024

Mer Mail i lådan... Spammar dom?

Nu har du chansen att rösta fram Robin till årets rallykomet. Gå in på www.rallysportnews.se och rösta. De två andra kandidaterna är Patrik Flodin och Patrik Sandell.

Rösta och sprid informationen i ditt nätverk. 
Malte 

Klicka här för Rallysportnews>>


051024

Mail i lådan...

Robin är en av tre kandidater till årets rallykomet, "självklart" röstar alla från Ryds MK  ..  
www.rallysportnews.se.  
Mvh robban

Klicka här för Rallysportnews>>


051024

STOR uppdatering hos Kyrkö Racing, nu har "Stor-Kjell" fått en egen hemsida med bilder och annat på BMW:n..
Klicka här för Kyrkö Racing>>


051018

Här är nått för er i klubben under 25 år.. Fanken, en helhelg gratis ju!!!! Om ett helt gäng ungdomar från Ryds MK anmäler sig så går det ju att ordna en buss!!!

Klicka här>>


051018

KLUBBKVÄLL!!! Spaltens största IDOL har varit och filmat Svampasprinten i helgen, så var den klubbkvällen
guldkantad även den... Otroligt trevligt!!!  
"Lena Hugosson for President!!!!"  


051018

Ett nytt rallyteam är på väg att starta i största hemlighet i Sverige.Och Subarus nya grupp N-stall ska ha sin bas i Karlstad.
Läs mer här>>


051018

Förar och Kartläsarutbildning!

Smålands BF inbjuder till Förar och Kartläsarutbildning lördagen den 29 oktober kl 09.00 i Vetlandas klubbstuga. 
500:- inkl kursmaterial, fika och LABC utbildning. 

Anmälan senast onsdag den 26 oktober till Sara 070 - 247 01 19 ,
rallysara@hotmail.com


051016

Svampasprinten kördes igår på Svampabanan i Tomelilla..... Vi hade några tävlande på plats, tex Jörgen Olsson i den nya klassen "Multi-color-VOC"   Han skjutsade dagen till ära på Jonas "Hårdrockar´n" Johnson.. Vi hoppas å det snaraste få läsa ett utförligt reportage om detta äventyr på Racing for Fun>>


Bilder finns här>>
Resultat i pdf finns här>>

Tomelilla MK:s hemsida här>>


051014

Ännu fler inbjudningar, ännu mer kurser..

Funktionärsutbildning Rally, Tävlingsledning steg 2-3 med inriktning på sträckfunktionärer och säkerhet. Tekniker steg 2-3. Kursen hålls 19-20 november 2005 i Nässjö. Klicka här för inbjudan i pdf-format>>


051014

Ännu fler inbjudningar, den här gången till kurs..

Folkrace-kurs den 25/10 i Skillingaryd! Anmälan till Connye Grönlund på 0370-76444 eller 070-5953936, kostnad 300:-


051014

Mer inbjudningar.. Tycker man det är för platt att åka på Ravlunda kan man åka till Skillingaryd den 12 November och åka uppför istället.. "Uppförsåkning"??

Inbjudan till Skilling 50 den 12 / 11>>


051014

Inbjudan till Höglandsrallyt den 5 / 11 >>

Inbjudan till Ravlunda Sprinten den 12 / 11>>


051013

Notkursen är full... och mer därtill... 1 plats kvar igår och 6 anmälningar = alla får inte vara med..


051012

19 anmälda nu till Notkursen i Ryd den 23 Oktober. Max antal deltagare är 20 stycken. Anmälningstiden går ut på fredag. 


051012

Nybakad blåbärspaj avnjuten till rallyfilm från Mästarmötet i söndags... Va fanken skulle vi göra utan Hugossons??? Lägga ner och slå en spik i dörren?? 
Jonas Bergman och Magnus Johansson Älmhults MK var på ett välkommet besök, Välkomna åter och ett STORT tack till Cateringfirman i köket. 
 


051012

Artikel på Sbf.se om Mästarmötet>>


051012

Årsmöte tisdagen den 8 November kl. 19.00 i klubblokalen.


051011

Smålandsposten dom kan om dom bara vill, ett lysande reportage i MÅNDAGENS tidning av Bengt Johansson om Mästarmötet på Millebygdens Raceway.. Om det är för att Linda var med på en stor färgbild med breekaaaaaaaas som hon ska bjuda på PAJ ikväll i klubben eller för att hon körde ifrån Carina Gullberg vet vi inte, men vi struntar i vilken av anledningarna, bara hon bjuder på paj.. 
 Passar ju bra, för ikväll kommer tydligen Jonas Bergman, och har Magnus Johansson med sig, SSM vinnarna i VOE, Rätt märkligt, att man kan VILA sig i sån form på en soffa i framstupa sidoläge..


051011

Klicka här>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 


051011

15 anmälda hittills till Notkursen i Ryd den 23 Oktober. Max antal deltagare är 20 stycken om det finns fler som är intresserade. Anmälningstiden går ut på fredag. 


051011

Förar och Kartläsarutbildning!

Smålands BF inbjuder till Förar och Kartläsarutbildning lördagen den 29 oktober kl 09.00 i Vetlandas klubbstuga.

500:- inkl kursmaterial, fika och LABC utbildning.

Anmälan senast onsdag den 26 oktober till Sara 070 - 247 01 19 eller mail till rallysara@hotmail.com

Mvh Sara.


051010

11 anmälda hittills till Notkursen i Ryd den 23 Oktober. Saknas alltså en anmälning för att det ska bli en kurs, anmälningstiden går ut på fredag. 


051010

En artikel om Mästarmötet i Kristianstadsbladet finns här>>


051009

Mail i låddan..

Nu finns det ca 90 bilder ifrån Mästarmötet i Älmhult upplagda på www.hugossonmotorsport.com>>  
Mvh  Anders H


051009

Mail i låddan..

"Mästarmötet"

Stämmer det att södra kom tvåa och småland näst sist?

Spalten kommenterar. Nu var han bra rolig va?? 


051009

Ja, hur gick det då på Millabygdens Raceway? JA inte fanken tippade Spalten rätt iallafall... Att Hasse Gas skulle slå Jonas Olssons Peugeot 205 RC i ett race hade väl ingen förväntat sig, men Hasse gjorde ett fenomenalt 2:a åk. Att Linda Hugosson skulle slå Carina Gullberg i 1:a heatet och åka 10-dels lika i andra rundan var också långt över våra förväntningar. Man kan väl säga att Ryds MK:s insats där maximalt poäng var 8, så tog dom hem 7,5.!!! Det är fanken inte illa alltså... STORT GRATTIS till er ALLA...   

Här nedan är resultatet!! 

Nr 1 vs 31.  Jacobsson / Grahn.. 2-0
Nr 2 vs 32.  Gustavsson / Olsson.. 1-1
Nr 3 vs 33.  Kristansson / Kastenman.. 2-0
Nr 4 vs 34.  Hadarsson / Pettersson.. 1-1
Nr 5 vs 35.  Halldén / Holmberg..  1-1
Nr 6 vs 36.  Ax / Strandberg.. 2-0
Nr 7 vs 37.  Johansson / Strömbäck.. 2-0
Nr 8 vs 38. Svensson / Andersson.. 2-0
Nr 9 vs 39. Gerhardsson / Fridh.. 2-0
Nr 10 vs 40. Forsell / Åberg.. 2-0
Nr 11 vs 41. Zeijlon / Borgström.. 2-0
Nr 12 vs 42. Hugosson / Gullberg.. 1,5 - 0, 5
Nr 13 vs 43. Bogren / Larsson.. 2-0
Nr 14 vs 44. Martinsson / Holmkvist.. 2-0
Nr 15 vs 45. Waltersson / Bengtsson.. 2-0 

Småland vinner på 26,5 poäng mot Södra BF:S 3,5 poäng.  Visst, det är ju kul för Smålands BF, men Smålandsförarna hade turen på sin sida med 10-delarna över mållinjen som gjorde att poängresultatet på pappret ser ut som en utklassning, men det var fight hela vägen och en jäkligt trevlig dag i skogen.

Södra BF:s tider här>>
Smålands BF:S tider här>>


051007

Här finns en sida med samtliga startande samt nedanstående tips, om någon vill skriva ut det.>>  


Öppna ovanstående länk först.. Sådärja.. Där är startlistan till söndagens Mästarmöte på Millebygdens Raceway.... Dom på samma rad kör mot varandra.. Startnummer 1-15 är Smålands BF förare, startnummer 31-45 är Södra BF förare. Dom kör två gånger per ekipage och den som är snabbast får ett poäng till sitt lag, så en förare kan ta hem 2 poäng totalt av de 30 poäng som delas ut. Hela 4 av dom 15 ekipagen kör för Ryds Mk, så vinner Småland så borde nånstans runt 28 % av bucklan borde tillfalla klubben.. Ta med en bågfil!!!  

Såååå.... Hur går det då??? Tro...? Spalten kan ju inte låta bli en så här smarrig anrättning, så vi ger er redan nu rätt svar på resultatet!!! Lysande va!!

Nr 1 vs 31.  Jacobsson / Grahn.. 1-1
Nr 2 vs 32.  Gustavsson / Olsson.. 0-2
Nr 3 vs 33.  Kristansson / Kastenman.. 1-1
Nr 4 vs 34.  Hadarsson / Pettersson.. 1-1
Nr 5 vs 35.  Halldén / Holmberg.. 0-2
Nr 6 vs 36.  Ax / Strandberg.. 2-0
Nr 7 vs 37.  Johansson / Strömbäck.. 0-2
Nr 8 vs 38. Svensson / Andersson.. 2-0
Nr 9 vs 39. Gerhardsson / Fridh.. 2-0
Nr 10 vs 40. Forsell / Åberg.. 1-1
Nr 11 vs 41. Zeijlon / Borgström.. 0-2
Nr 12 vs 42. Hugosson / Gullberg.. 0-2
Nr 13 vs 43. Bogren / Larsson.. 2-0
Nr 14 vs 44. Martinsson / Holmkvist.. 2-0
Nr 15 vs 45. Waltersson / Bengtsson.. 2-0 

Småland får ihop 16 poäng och Södra får ihop 14 poäng, alltså vinner Småland. Sååå.. Nu är det ju upp till er bakom ratten att bevisa att Spalten har fel... 
/PS.. det finns ABSOLUT INGEN HETSNING med i ovanstående tips, what so ever...


051006

Katalysator är krav på alla bilar i VOC från årskiftet. 


051005

Mästarmöte i rally på söndag utanför Älmhult!! 

Snabbfakta: Första start 11.00, 2 heat körs av samtliga 30 bilar. 

Artikel på Sbf.se om mästarmötet>>

Publikinbjudan till Mästarmötet>>  

Startlista till Mästarmötet>>

Karta till Millebygdens Raceway>> (Enklast förklarat, Kör till IKEA i Älmhult, följ skyltarna mot Pjätteryd så är det pilat)

Det här återkommer vi till i morgon, troligen till en dels stora förtret!!!   
 


051005

Såja, nu var det ute,Ekratten på Motorsport4sale>>  alltså, dragbild på första sidan blev visst den vi har lagt nedan på Emil & Kristoffer på sidan, som Elvis-pen i gästboken så korrekt gissade.  Första priset är en gratis fotvandring till Grimslöv...
   Välja bild, det går inte, kolla själva!!


051004

Klubbkväll = tvärtjockt med folk.. Kvällens mest oväntade gäst var Johan Karlsson Vetlanda RRC>> som möttes av P-O Telehagens kommentar, "Jaha, är du för snål för att köpa en egen tårta!!" ... För GIVETVIS var det tårta ikväll, vi tror det var han den lille klene späde, rent feminint byggda Fredrika Thurisdottir som bjöd på klassegertårta.. Men d e t var 2 tårtor där, så det kanske var två som bjöd? Vi undersöerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr saken, maila om du vet svaret..   Mammsingen Hugosson hade ju varit ute och filmat sladdande bilar i helgen så ögongodis fanns till tårtfrosseriet.. TACK allihop för en kul & trevlig kväll... 

Så medan i väntar på Ekratten på Motorsport4sale>> å kollar vi in Johans äggula så länge.......    


051004

Tisdag = klubbkväll... Förra tisdagen så bjöd Kristoffer Thörjesson på tårta för sin Götalandscup seger i Rallycross samt Lill-Anders för sin klasseger i Vätterntrallyt. Vad händer ikväll?? Kan vi få se Jonas Bergman där kanske? Jonas som har vunnit SSM tillsammans med Magnus Johansson Älmhults MK i VOC, så ett besök på en klubbkväll vore väl inte fel va?? Jonas kan ta med Magnus, om han nu inte somnat i soffan igen, det händer tydligen ibland, det har vi bildbevis på.......    


051004

Mer bilder från Ekratten finns hos Malexander Rallyvideo>>    Nu väntar vi på Mr Olsson på M4S och sen ska vi prata om Mästarmötet i Älmhult resten av veckan. 


051003½

Bilder och textreportage från Ekratten finns hos Ericsson Motorsport>>    


051003½

I morgon kommer ett bildreportage från Ekratten, från vem och var, det vetetusan,  just nu har vi bara fått en liten försmak för att reta nyfikenheten, så vi kör en liten tävling medan vi väntar. 1: "Vem är det på bilden?" 2:"Vad heter kartläsaren?"  3:" Vad händer på efterföljande bilder?" Svar skrivs i gästboken!


051003

Förra helgen så kördes finaltävlingen i Götalands Cupen, och Kristoffer Thörjesson vann A-finalen,  så det är väl bara att hålla i det nu så det varar hela nästa säsong, fast Kristoffer som haft en problemfylld säsong, har vad vi vet klarat sig från att rulla, fast det är avklarat nu efter att ha åkta kartläsare med Emil Svensson i Ekratten.   Götalandscupen>> Resultatlista>>


051003

Bilder från Ekratten finns på Hugosson Motorsport>>, fotot med den mest manliga sladden knyckte vi med en gång..!


051003

Resultatlista från Ekratten klassvis>>>> Resultatlista från Ekratten totalt>>>>


050930

Anmälningslista till Ekratten>>>>


050930

Mail i lådan..

I lördags vann Robin och Ronnie årets sista deltävling i SuperCupen och kom 3:a totalt strax bakom Mats Jonsson SuperCupsvinnaren för 4wd.

Vill nån läsa om rallyt titta på www.greenrally.nu>> under fliken Ronnies upplevelser/Rejme-knixen -05 kolla också in nyheterna där du hittar mer om Rejme-knixen. På lördag kör R&R i Ekratten. Kom gärna till vår service via har bilder ochh affischer som vi delar ut.
//Malte

Spalten kommenterar: Hrm.. "R&R".. Det finns något annat som påminner om det... JAA.. just det.. Ronny & Ragge..


050930

Kalasreportage av Thorleif Olsson från Lund i helgen på M4S>>



På bilden, Andrea Svensson, som i Gullabo vann sin första klasseger med Jörgen Olsson i en VOC, detta satte troligen press på ordnarie chafför, Harald Hårfager till vänster i bild (ifall någon skulle undra
) , så nu klippte man till med en klasseger i Lund.  Grattis.


050930

Mail i lådan..

Hej.

Skulle ni kunna lägga ut att Södra Sunnerbos MK arrangerar en RS på asfalt den 16 oktober, första start 10:00 Folketshus i Strömsnäsbruk. 
Sista anmälnings dag 7 oktober. 
Inbjudan finns på länken här>>

//Med Vänliga Hälsningar Peter Dahl /Södra Sunnerbos MK>>


050926

Notkurs i Ryd den 23 Oktober, klicka här för inbjudan i pdf>>


050919

Bengt Johansson ligger i som en tandlös hund, artikel i DAGENS Smålandsposten om TV-Svängen.. Lysande!! 

Artikel om TV-Svängen i Kristianstadsbladet finns här>> 


050918

JRM-GULD!!!!!!!! 

Rally-RM:

JRM-Guld i Grupp H till Henrik Karlsson & Henrik Adamsson efter TV-Svängen i Hörby igår!! GRATTIS!!!!!!!!
 

Ryds MK är nog inne i ett "Stim" nu med den här ofattbara medaljskörden.... 
 

Så det blir ju självklart för klubben att lätta på lädret och bjuda på tårta den här tisdagen med, vi vill ju se hur en RM-Medalj ser ut!!!
 

Vi får väl skjuta på Jörgen Olssons & Battis klassegertårtor från Gullabo till tisdagen därpå!!!!!!!!
 

Resultat från TV-Svängen finns här>>

GRATTIS till K.K RALLY eller vad nu det där teamet heter?? "Team Kaffebröd" föreslår spalten tveklöst!!
 


050916

I helgen så firar Fridafors Bilservice AB 55-års jubileum med en massa aktiviteter, Mattias Thörjesson visar sin Opel Astra, Robin Sandberg visar Etanolsaaben, och det bjuds på en massa aktiviteter, gratis korv är det säkert med, så var Alf-Göte håller hus den helgen vet vi med säkerhet!!!


050916

Imorgon är det TV-Svängen för 41:e gången, och den som gissar rätt på vilket SS nummer som "Stänkelösa" har vinner en fotvandring till Pukavik..

Anmälningslistan är här>>


050915

En pressrealese om SSR 2006 finns här på Bilsport Börsens hemsida>>


050915

Mycket Ryds MK i tidningarna nu. Senaste numret av Idrottsbladet har en STOR artikel från Dackefejden, signerad Bengt Johansson, det finns 3 bilder i reportaget, givetvis en på Robin & Rojne, en på Henrik Karlsson när motorrummet är överbefolkat, samt en bil på "Åmma-Jens när han står och funderar, "Var tusan ställde jag nu bilen tro???"  

Nyaste numret av Bilsport Börsen har också kommit, Linslusarna i systembolagsbilen bröstar upp sig om två gödkycklingar på bild efter segern nere i Wilkeland.. Opsi, Hässleholm menar vi ju... Snapphanerallyt så klart...  

Japp, more to come, måndagens Smålandsposten hade totalt sett ½ sida om motorsport, dels SM i Kolsva, dels SM i Rallycross, och lite Bilsport RallyCup... Han ligger i Bengt Johansson... förresten, Smålandsposten har blir rätt bra på bevakning av motorsport nu ju, slipepr vänta till tisdagen som det var innan... BRA!!!! Men det finns mer att göra..


050914

Gårdagens klubbmöte gick till största delen ut på att hylla alla våra medaljörer.. Mycket trevlig uppslutning, Mattias Thörjesson tillsammans med medföljande dotter Alva förevisade Alvas nya lekstuga, helt i metall, nähä?? Inte? Pokal?? Var det en pokal? Den var stor som en lekstuga iallafall.. De enda medaljörerna som saknades var väl Robin & Rojne, ( nästan som Ronny o Ragge va? ) Men vi gissar och HOPPAS att vi får en lika trevlig afton med Green Team som vi haft vid två tidigare tillfälle med film och bildvisning och livekommentarer i direktsändning, frågan är väl om klubbhuset tål det, men kul är det!!! Så säg till Malte han ser till att få ihop lite av sitt trevliga material från dom senaste tävlingarna, Så laddar vi kaffebryggaren...  

Ett av kvällens diskutionsämne blev "Hur överför vi den här trenden på dom yngre, så fler åker fortare? Träningsläger med medaljörer som instruktörer? 


Det var mycket folk, så pass så ett av diskutionsämnena blev "Hur gör vi större fikarum?" Förre ordförande. mest känd som "Rallycross-Lasse" kläckte väl ett av de bättre förslagen, "Såga upp väggen mellan köket och *lekrummet* mer stolar och bord och en rejäl vägg-TV så alla ser när vi tittar på film" Ja.. Något skulle behöva göras om trenden med stor folksamling i ett alldeles för litet rum håller i sig... Förresten så kommer Kalle Lexe på tisdag med, det har hans ungar bestämt..


050914

Christer Ax får se till att efteranmäla sig till TV-Svängen kvickt som tusan, för han ligger 3:a i SSM C-förare 2WD med 15 poäng, ledaren har 20 poäng.
Christer kan klicka just här>> 


050913

Nu när detta skrivs så är klockan  13.50, det har varit 129 besökare här hitills idag, troligen så har inte någon aktiv i klubben varit inne här än, för det är inte någon av klubbens tävlande som skrivit ett tack eller något för alla bilder som publicerats i senaste reportaget från Gullaboknixen på Motorsport4sale.com>> 
För visst tillhör väl det väl lite "god ton" att göra det va? Om inte annat så är det psykologiskt riktigt att göra det, för då ökar chansen att man kommer med i nästa reportage med en procentsats som vilken aktieägare som helst skulle avguda.
 

Det är ju faktiskt inte "Självklart" att någon ska åka till en tävling, åka sträckorna för att hitta fotoställe, fota i flera timmar, sen hem och redigera bilderna och till på köpet sitta flera timmar med att göra bildtexter, och allt det här helt utan en enda svensk enkrona i ersättning, så ett tack, det kan man kosta på sig, det är ju allafall gratis, till skillnad mot att åka land och rike runt för att ge oss internetsurfare något att titta på. 

Så för er som inte vet var man klickar för att hitta Motorsport4Sales gästbok så har ni den länken just här>> Så ge killarna lite uppmuntran nu vetja..


050913

Kalasreportage på motorsport4sale.com från Gullaboknixen, som vanligt signerat Thorleif Olsson>> 



050912

VILKEN HELG!!!!!!!! 
Spalten är MÅLLÖS!!! Det är MAKALÖST!!!!!

Rally-SM:
SM-Guld Trimmat 2WD till Kalle Lexe som Jesper "Jeppe" Johansson får karva av en hörna ifrån. KALASKUL!!! 

SM-Silver till Robin & Ronnie, 8 SKETNA sekunder från SM-Guld i Otrimmat 2WD. Men ni har visat var ni hör hemma!! I TOPPEN i Rallysverige!!!

Rallycross SM:
Sen TOPPAR Mattias Thörjesson upp helgen med att vara SNABBAST på tidsträningen och VINNA A-Finalen i Rallycross SM-finalen, det gav honom ett SM-Brons i Rallycross.. 

FYRA SM medaljer till Ryds MK i helgen.. Helt SATANS JÄVLA UNDERBART!!!!! GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sverigeserien i VOC:
Lill-Anders och P-O blir 2:a på första försöket i Sverigeseriens C-cup!! SUPERBT!!!



Som grädde på äppelmoset så klipper klubbens förare till i
Bilsport RallyCup finalen och tar STORSLAM i pallplaceringar. 

Klass 4: 3:a Anders Svensson
Klass 5: 1:a Jerry Carlqvist
Klass 6: 1:a Fredrik Thuresson
Klass 7: 1:a Janne Kristiansson 
Klass 8: 1:a Christer Ax

Det är helt SJUKT!!!!!! Det finns totalt NIO klasser i
Bilsport RallyCup, i FYRA AV dom så vinner Ryds MK förare !!!!!! 
SAMTLIGA KLASSER med TRIMMADE bilar VINNS av Ryds MK förare TOTALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
 

Allt om det kan du läsa på Bilsport RallyCups hemsida i ett jättereportage, så håll i håsorna>>

GRATTIS ALLIHOP!!!!!!!!!!! 

På tisdagens klubbkväll ska vi titta på Mattias JÄTTEPOKAL..  

En sak till.. BJUDER inte klubben på tårta eller nått på tisdag, så slå en spik i dörren!!!!!!!!
 

GRATTIS ÄN EN GÅNG ALLIHOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


050909

DET BÖRJAR BRA!!!!!!!!!!!!!! 

Nu var det fel i anmälningslistan, Jesper "Jeppe" Johansson åker med Pelle Sääv denna gången och inte Kalle Lexe och dom har säkrat ett
SM-GULD!!!!!!!!! i klassen "Trimmat 2WD" 
Minst ett
SM-GULD till Ryds MK alltså!!!!!!


Robin & Ronnie blev 2:a i dagens SM deltävling och LEDER nu SM för "Otrimmat 2WD" med 64 poäng före Patrik Sandell på 62 poäng, så i morgon fälls nog ögonbrynen ner till hålfotsinläggen!!! 


Resultatlistor från sträckorna kan du följa här>>


050908

Den kommande helgen måste väl årets största motorsporthelg, sett ur Ryds MK:s synvinkel? 

I morgon fredag startar SM-Finalen i rally, där ska vi se om Robin & Ronnie lyckas med i 2WD otrimmat det vi alla håller tummarna för. 
I Trimmat 2WD så hoppas vi att Kalle Lexe gör samma sak i högerstolen hos Pelle Sääv. Medaljskörd med stora bokstäver.. 

I samma tävling så går finalen i Sverigeserien för VOC, där har vi Lill-Anders och P-O som ska försöka köra till sig en klasseger i VOC.. 

På lördag är det Gullaboknixen, finalen i Årets
Bilsport RallyCup, där har vi en hel drös medaljörchanser, i de flesta klasserna. 

Sen på söndag, SM-final i Rallycross på Kinnekulle och vi HOPPAS på en bättre placering än den nuvarande 3:e platsen för Mattias Thörjesson.. 

LYCKA TILL ALLIHOP!!!!!!!!!!!!!!!


050908

Saxat från södra bf.se>>

Viktig INFO: Trelleborgs MK meddelar att Anderslövsrallyt den 22 okt (RY-DM) kommer INTE att arrangeras.Anledning till detta är saknad av motivation i klubben efter Rally Österlen med allt den tävlingen innebar.

Ersättningstävling eller hantering av RY-DM återkommer jag med senare.  MvhJocke Berg SGA Rally Södra BF


050906

Mail i lådan..

Hej rallyvänner! 
Här kommer lite mer info om vårt mästarmöte söndagen den 9 oktober! Mer info kommer att dyka upp på våra distrikts hemsidor inom kort.... 
Med vänliga hälsningar Sara  Klicka här för infosida i pdf>>


050906

Resultatlista från RM i Linköping i helgen>> 


050906

Mail i lådan..

Hejsan 
Tyvärr har ju inte dygnet 48 timmar så jag har tagit beslutet att lägga Rallytorget på hyllan för en tid eller kanske för all framtid… 
Så ni kan plocka bort länken ni har på er förstasida om ni vill.. //Tony 


050831

Anmälningstiden till Gullaboknixen, finalen i Bilsport RallyCup går ut nu på fredag,  anmälningslistan har du här>> Just nu 23 anmälda. Det är väl ungefär så många som borde vara anmäldafrån Ryds MK?!?


050831

På lördag är det RM i Linköping, anmälningslistan har du här>>, tummarna som du ska hålla för Henrik & Henrik har du på händerna.


050829

Robin & Ronnie... MAKALÖST helt enkelt..  
Totalseger och "klasseger i 4-HJULSDRIVET med en 2-hjulsdriven Saab" som dom sa på radionyheterna..
Lill-Anders "Göken" Svensson & P-O "Uven" Telehagen tog en klassegeri VOC och familjen Ax klippte till med en klasseger i C-Grupp H. STORT GRATTIS till er ALLA...  

Dackefejdens resultatlista>>


050829

Förvarning…

Boka in söndagen den 9 oktober!
Dags för Sydsveriges Mästarmöte på ”Millebygdens Raceway”, Älmhult. 
Servering, publikplats, speaker, underhållning och en härlig dag med Småland  BF:s och Södra BF:s bästa rallyförare som kämpar mot klockan…

Mer info kommer att finnas på våra hemsidor inom kort! Välkomna!
www.soedrabf.se>> www.smalands-bilsport.nu>>
 

Spalten kommenterar: Efter Dackefejden så VET vi ju att Smålands BF kommer att representeras av Ryds MK i MINST 3 klasser, Var man ska sätta Robin spelar väl ingen roll just nu va?
Välja någon annan än DM & BRC ledaren Christer Ax i klassen C-förare i Grupp H vore ju ett direkt tjänstefel, så han är ju självklar. Likaså så är ju Lill-Anders Svensson självklar, för vilken C-förare i VOC är snabbare än han i Småland just nu??


050829

Mail i lådan..

Hej

Söker någon som filmade eller tog kort på SS5 vid lyftet på startnummer 88 gul volvo i Växjö 27/8

Mvh Staffan Andersson 0709-928597 


050829

Kerstin har mailat..

Det var verkligen pinsamt att man hörs så väl. Det innebär att man får bli hemma i fortsättningen, ha, ha 
Kerstin

Spalten kommenterar: Kerstin.. ABSOLUT INTE, det var filmes behållning...   


050826

Tisdagens klubbkväll blev en trevlig tillställning, Kyrkö Racing firade sin klasseger från helgen med tårtkalas, så vi tackar Lill Anders och P-O för att INTE dom hade bakat tårtorna. Den som har förtjänat ihop ett STORT TACK är Ann Telehagen som snitsat till hela 3 stycken smarriga tårtor som inmundigades till en rallyfilm från Steglehylte Video Performance, numera så är filmerna med livekommentarer, förmedlade rakt in i mikrofonen av Kerstin Linden, Kristianstads MK..  
Lite nya ansikten fick vi också se, Andréa Svensson, Codriver i Schönström Motorsport & Jan-Erik Svensson som passande nog kom på tårtkalas. TREVLIGT!!!


050816

Inbjudan till sista deltävlingen i Bilsport RallyCup, Gullaboknixen som arrangeras av Gullabo RC finns ute nu om du klickar här>>


050816

Bilder från grillfesten efter Vilda Ryd Racet ute i klubben finns att ttta på hos Rallyflatout.com>> Givetvis i samma fina kvalité som alltid hos Spån-Håkansson..


050816

OBS!!!! Det finns platser kvar till söndagens notutbildning i Växjö, så vet ni någon som är intresserad så ring och anmäl er innan 15.00 på fredag till Sara på 070-2470119 eller rallysara@hotmail.com


050816

Det står nu klart att Ryds MK har ännu en anledning till att fira. Efter AM-Tryck Snapphanerallyt är Robin Sandberg och Ronnie Kindvall Supercupsegrare i 2-WD. Det finns ingen teoretisk möjlighet för någon annan att komma i närheten av Robins nu 129 poäng. Om Robin bryter i Askersund så slutar han på 129 poäng. P-A Sääv kan maximalt få 118 poäng, Stefan Jonsson max 115, Leif Peterson max 113 och Jonas Wigren kan maximalt erhålla 109 poäng.

Jag vill å styrelsens och medlemmarnas vägnar gratulera Robin och Ronnie till ännu en fantastisk insats i rallyskogen. Vi ser fram emot upplösningen i SM också. Kanske får vi dubbel anledning att fira. Isåfall får vi sätta till alla klutar för att ordna en brakfest i Ryds Folkets Park i höst.

Jerry Bengtsson/ ordf Ryds MK


050816

Anmälningslista till Dackefejden i Växjö nästa lördag finns här>>


050815

Robin & Ronnie har vunnit Supercupen 2WD med en tävling kvar att köra i årets cup... Vad säger man? Det vetef*n, det är ju MAKALÖST!!!. STORT GRATTIS till hela teamet.  LYCKA TILL på lördag i Rally Österlen och vi hoppas på en "favorit i repris". Resultat från Snapphanerallyt>>


050812

Licenskursen nu på söndag är INSTÄLLD pga för få anmälda deltagare.


050812

Mail i lådan..

Hösten 2001 lanserade Förlags AB Albinsson & Sjöberg en ny motorsporttidning: Bilsport-Börsen.
En tidning fullmatad med motorsport på fyra hjul riktad till äkta entusiaster. Sedan dess har tidningen växt sig starkare för varje dag – nu är det dags för nästa steg! I dag fredagen den 12 augusti förstärks Bilsport-Börsen med en egen hemsida www.bilsportborsen.se

Hemsidan är ett komplement till tidningen vad gäller de senaste motorsportnyheterna. 

Välkommen till bilsportborsen.se


Spalten kommenterar: Direktlänk finns från och med nu även under Tjänster! till höger.


050811

Emiltrofen i Vimmerby nästa lördag den 20 augusti som skulle bli nästa deltävling i Smålands DM är tyvärr inställd p.g.a för få antal anmälda, endast 74 stycken när anmtiden gick ut. 


050811

Angående förar/kartläsarkursen på söndag, endast 5 anmälda dit idag och det krävs 10 för det ska bli kurs, men INGEN anmäld från Ryds MK så långt, detta trots en massa frågor om det arrangeras någon kurs????? Vad är problemet?? Anmäl er för tusan!


050811

Eftermöte för Vilda Ryd Racet ikväll kl 19.00, organisation, alla berörda och intresserade är välkomna.


050811

En artikel om Rally Österlen finns här>>


050810

Ett förtydligande om utbildningarna nedan. 

1: Det KRÄVS minst 10 deltagare per kurs för att dom ska genomföras, annars blir det inställt. 

2: Sista anmälningsdag till notkursen den 21/8 är SENAST torsdagen den 18/8.


050810

Klubbkväll igår och det var filmtajm! 2,5 timme Vilda Ryd Racet.   


050809

Förar och kartläsarutbildning 

Söndagen den 14/8 kl 09.00 i Vetlanda RRC:s klubbstuga. 500:- inkl kursmaterial, LABC-utbildning och fika. 
Anmälan senast nu på fredag. 
rallysara@hotmail.com
eller 070 - 247 01 19 (ej nåbar 13-21.30).
Välkomna!! /sara  


050809

Notutbildning

Söndagen den 21/8 kl 09.00 i Växjö. 
350:- inkl fika och kursmaterial. 
Anmälan till Sara 070 - 247 01 19 eller rallysara@hotmail.com  
Välkomna!! /sara  


050807

Nu hoppas vi dom sista felen i resultatlsitan är tillrättade, vi tackar er som mailat in om vad det är för fel. Till "Statestiknörd" i gästboken så kan vi nu tala om vad felen var, en punkt som smugit sig in på 2 ställen, dels i Klass U och dels i Klass 8. Tack Christer för hjälpen. Det finns även en totallista både som excel och websida nu, i excel ligger den under Blad 3.

Klassresultat websida>>
Totalresultat websida>>

Resultat Excel, både klass och total>>


050807

Mail i lådan..


Hej

Mitt namn är Fredrik Carlsson, och jag rullade i målsvängen på ss1 i Vilda Ryd Racet. Jag undrar om det var någon som fick med det på film, och isåfall om han/hon är sugen på att kopiera och sälja den till mig. (blå volvo 240, start nr 57)

Mvh Fredrik, tel: 0703056313 


050806

Nu ska vi se... Nu funkar nog resultaten, både som excel och websida.
Resultat websida>>
Resultat Excel>>


050806

Mail i lådan.. (kom sent i torsdags kväll)

mattias thörjesson blev trea ikväll i a finalen.. tävlingen kördes i strängnäs ett så kallat kvälls race

ps. det är dåligt med ryd förare anmälda till grimslövs folkrace tävling den 21/8.det vore kul med lite förare från er klubb med!!
m.v.h patric grimslöv ms


050804

Ett helt underbart reportage av Thorleif Olsson på Motorsport4sale.com>> finns ute nu, klicka in och titta på 102 bilder med bildtexter, och vi illustrerar det med en bild på Patrik Lundström eftersom han har en så trevlig text under bilden
 


"- Måste börja med att tacka dom som jobbat med Vilda Ryd Racet för ett utomordentligt arrangemang! Garanterat ett av rallysveriges bästa arrangemang! Stora rosor och stora applåder!


050803

Klubbkvällen igår lockade lite folk, det stod 35 bilar på gårdsplanen. Totaltvåan Hans Johansson Olofström MK dök upp tillsammans med delar av Kräbblebodateamet  och hade incarfilm under armen, nu fick ju inte riktigt alla plats i TV-rumt, hälften av kvällen besökare bevittnade hans film utifrån grillplatsen genom fönstret, vägg-TV och surroundanläggning utomhus, det är något vi behöver!!!
En trevlig kväll, det blev det.


050803

Hej! 

Nu finns också ett textreportage på hemsidan. Samt sedan tidigare foto från årets Vilda Ryd Race! 
// Jeremias Ericsson  www.emotorsport.se>>


050803

Mail i låddan...

Vad paff man blev åt det här då :

Klicka här för länk>>

Mvh robban


050802

Nu när resultatlistan har kommit så passar vi på att påminna om vår klubbkväll, från 19.00 så grillar vi om vädret tillåter, alla är välkomna, funktionärer, tävlande, ja, precis alla, oavsett om man tävlar för Ryd eller inte.. Av våra egna förare så hyllar speciellt ikväll Stefan Hjalmarsson & Christer Ax som var dom två snabbaste totalt av klubbens förare, Stefan 5:a totalt och Christer 6:a totalt, jäkligt skoj!! Snabbaste B och C förare... Att Jeppe åkte hem totalen med Mattis, det visste ni ju redan. Gratts allihop!! Och givetvis så säger vi till ikväll.. VÄLKOMNA!!!


050802

Resultatlista i Excelformat>> Den är inte sorterad efter placering i klasserna och har ett par fel, men det kommer en ny korrigerad inom kort. 


050801-1

Mer mail i lådan...

hej å hå ni glada filurer i ryds mk (o givetvis alla andra funktionärer) runt lördagens arragemang, har jag bara att säga... "I`ll be back" ... 
riktigt roliga sträckor (jaja de 2½ som jag kom) innan jag fick ett helgjobb åt länstyrelsen o K-märka en av era så trevliga, men hårda och dock en anings felplacerade stenmurar. Tänk vad en liten grön bladlus, med kaffebryggar-storlek till motor kan åstakomma...kul...!

Å för er hugade plåtgamar på era trevliga tisdags-kaffedrickningar som väntar på incar filmen... (för att ni inte skulle behöva vänta allt för länge o jag spara porto ) så följer incar-sekvenserna med på Malexanderrallyvideos filmningar från dagen www.malexanderrallyvideo.just.nu

Väl mött nästa år då skall jag försöka tämja eran vilda natur en än gång
//MVH Staffan Leufven startnummer 143.....!!
s_leufven@hotmail.com (frågor,funderingar o kanske ett svar från länsstyrelsen om K-märkningen gick igenom kan skickas galant hit!!)


050801-1

Mail i lådan...

Malexaner Rallyvideo har bilder från Vilda Ryd Racet  på sin hemsida.
Klicka här för Malexanders hemsida>>

Spalten noterar: Det finns flera Rydförare med på bild, och till Lill-Anders säger vi, sorry, men du finns med där du med, gissa varifrån!!..


050801-1

Mail i lådan...

Notutbildning i Vetlanda lördagen den 6 augusti kl 09.00. 350:- inkl fika och kursmaterial. 
Anmälan till Sara 070 - 247 01 19 eller rallysara@hotmail.com senast den 4/8. 
Välkomna!! /sara  


050801-1

Resultatlistan kommer i morgon efter telefonsamtal ikväll med resultatmakaren.


050801¾

Mail i lådan...

När ni nu är så trevliga och bjuder in alla till er klubbkväll så vore det bra om ni kunde skriva hur dags den här trevliga tillsällningen är så vi utbölingar vet hur dags man eventuellt ska dyka upp

/Björn

Spalten skäms och korrigerar. Från 19.00 i klubbstugan är det öppet, hittar man inte så kör mot starten på SSR sträckan "Åbogen" .. (Nu gjorde vi det lätt för oss!!) Telefonnummer till klubblokalen är 0459-80055 om ni inte hittar.. så pallra er ut dit i morgonkväll, när vi funderar efter så har Kjell-Erik Sàgebrant, Wäxjö MS störste pajas sagt flera gånger han ska hälsa på en tisdagskväll.. Men han hittar väl inte dit kanske?? 


050801¾

Mail i lådan...

Än en gång har ni lyckats arrangera en kanontävling! Trots vädret hade iallafall vi i bil nr 30 en Väldigt trevlig dag!  Fina vägar, trevliga funktionärer och inget strul alls
En tävlingsrapport från oss finns att läsa på www.teamborqvist.tk
Vi ses nästa år!

MVH TeamBorgqvist


050801¾

Nu kör vi artikelserien "i väntan på resultatlistan"...

En trevlig stämningsbild från Sjövikens Rallycamping har vi fått från Råshults Motorsport. 


050801½

I morgon tisdag grillar vi på klubbkvällen om vädret tillåter, alla är välkomna, funktionärer, tävlande, kör du inte för Ryd? kom ändå, alla är hjärtligt välkomna.. Är det någon som ser totaltvåan Hans Johansson Olofströms MK, så säg till honom att han tar med sig resten av dom oranga 240:na och kommer, han har väl inte Internet i traktorn?
Så kom nu och grilla, klubben bjuder..


050801

Vi ber om URSÄKT. 

Tävlingsledningen med hela Ryds Mk i ryggen ber enormt mycket om ursäkt. 

Vi har noterat det som skrivits i gästboken om en funktionär som bemött folk illa och även fått reda på det på andra vägar, tävlingsledningen i Ryds Mk ber än en gång väldigt mycket om ursäkt, självklart så vill vi folk ska trivas på vår tävling och ha en superkul dag i skogen och att få ett dålig bemötande av en funktionär är absolut inget som överrensstämmer med våra funktionärsinstruktioner. Vi kommer givetvis att se till att det här inte kommer att upprepas och hoppas att ni som råkade ut för ett dåligt bemötande kommer tillbaka till oss ett annat år, för det här var en engångshändelse.

//Tävlingsledningen


050801

En artikel av Bengt Johansson i dagens Smålandsposten ligger på Internet här>>


050801

Till Jens som skriver i gästboken. Om vi inte har fått en resultatlista från han som har gjort den så kan vi inte lägga ut den, rätt enkelt att förstå va? När vi har den så tar det ca 2 minuter, sen ligger den här. Är det okej även för dig Jens? 


050801

Mail i lådan...

Tack för en bra tävling roliga vägar bra funktionärer
tack Ryds MK 

"anders"


050801

Mail i lådan...

Hej! På Ericsson-Motorsport´s hemsida, www.emotorsport.se finns nu ett 70-tal foto från Vilda Ryd Racet. 
Ett textreportage väntas också komma på hemsidan under den närmsta tiden.
 // Jeremias Ericsson jeremias@emotorsport.se  www.emotorsport.se


050729

Efteranmälningar och avanmälningar under torsdagen, så när möjligheten till efteranmälning gick ut ikväll så är resultatet att vi har 158 anmälda.
 
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>


050728

GÖTAPETTER!!! Dom har redan varit här!!! Reportage inför Vilda Ryd Racet på motorsport4sale.com>> Skynda dit och kolla vad Al Capone och grabbarna har hittat på nu.. Men glöm inte titta efter så dom som representerade klubben var vattenkammade och fina som små skolgossar. Eftersom hela reportaget riktigt osar av nykokt Bullens varmkorv så vet vi ju alla vem som var där.!! Just det.. Det är som med Tjuren Ferdinand på julafton


050727

Efteranmälningar och avanmälningar, fortfarande 157 anmälda som vid lottningen. "Same shit, different day" eller vad är det dom säger amerikanarna?
 
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>


050727

PM-1 som är utskickat till samtliga startande finns här>>


050727

Mail i låddan...
 
Hej! 
En intervju med Roger Rooth inför VRR och om hans eget tävlande finns på www.emotorsport.se>> 
Vi kommer lämna rapporter från tävlingen till hemsidan under lördagen. Mer info om det kommer! 

Jeremias Ericsson www.emotorsport.se


050727

Mail i låddan... 
 
" Enligt säkra källor ska, Linus Nilsson från Kristianstads Mk ha vunnit en Go cart tävling i Hässleholm mot 2 andra "topp förare", Som spalten själva sa, "En ung talang", Detta har han nu redan visat på asfalt, bör väll inte vara några problem i Ryd heller tycker man, Det finns med andra ord STORA förhoppningar om denna grabb på lördag..
/Från en som mötte han i Go cart


050725

Ni har säkert följt artikelserien i favorittidningen Bilsport Börsen om hur man bygger en Volvo 940 till en värsting-VOC. Tävlingsdebuten med Tomas "Gullabo" Jansson bakom ratten i Sydrallyt nu i maj var en av faserna i detta VOC-projekt, men är du sugen att ta en närmare titt på bilen så passa på nu på lördag, för då finns den (Givetvis enligt ett helt obekräftat rykte )  på plats i Ryd och kommer att köras med under Vilda Ryd Racet.. En bil väl värd en extra noggrann granskning...   
 


050725

158 anmälda i listan nu. 
 
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>


050724

Funktionärsgenomgång på tisdag kl 19.00 i klubblokalen.


050723

Då var startordningen lottad, lottningen utfördes av Gunnar Rapp under överinseende av vår ständige Notarius Publicus vid namn Alf Göte Leopold Snusmumrik Trasthe.

Prisbordet fortsätter att fyllas på,
ICA Nära Ryd som tidigare år har skänkt en gasolgrill, dom skänker i år 2 stycken gasolgrillar till vårt prisbord. 
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>


050723

Mail i låddan... 

hejsan!
Har min bil till salu på resultatservice.com och har hör och häpna blivit erbjuden att byta min escort mot en escort wrc och lägga till 70 000.... måste väl vara en rätt bra deal? ...känner mig smickrad iallafall! tänkte att det var lite roligt skvaller :) /Mattias Arnesson

Spalten svarar: Mattias..!! Frågade du så den WRC bilen var i skala 1:1, så det inte var i skala 1:24?!?


050723

Ladys and Gentlemen, we have a result.

157 anmälda till årets upplaga av Vilda Ryd Racet, smaka på den!! Det är nytt deltagarekord från förra årets 154 anmälda och vi sätter även i år nytt Svenskt Rekord i antal anmälda i Klass Veteran, i år är det 26 anmälda i klassen. Det är hela 9 anmälda i 4WD och HELA 50 bilar i Grupp H klasserna! 

Mattis Olsson Gullabo RC och Johan Karlsson Vetlanda RRC är väl dom mest namnkunniga i den sista uppdateringen innan  lottningen kl. 14.00 i eftermiddag.

Vilda Ryd Racets anmälningslista >>

Så vi hälsar er alla Välkomna till Sveriges STÖRSTA rallytävling som körs utan noter.


050722

Överst så finns länkar nu till allt du behöver veta inför Vilda Ryd Racet,  peka, klicka och skriv ut.


050722

131 anmälda i listan nu... OTROLIGT KUL!!! Tyko Nilsson JHässleholms MK missar inte heller i år VRR..
 
Joachim Carlström Gullabo RC borde väl räknas som en totalsegeraspirant.! Sen fick Hougoson sisters sällskap av en tjej till, Frida Axelsson Ydre MK. Kul!! 

Förhoppningsvis så kommer en uppdatering av fredagens postgång under fredagskvällen.  Är du ute i sista minuten? Maila in en anmälan till roger@rydsmk.com
innan 18.00 å kommer du med i lottningen.
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>
  


050721

Info om olika boende under tävlingen, både för tävlande och åskådare samt avlysningstider finns här>>


050721

"Värt att veta" Om man åker Ungdomsrally och fyller 18 år, då behöver man INTE ta ut en C-licens, utan man kan, om man behåller sin Juniorlicens fortsätta att åka i Ungdomsrally hela det året man fyller 18 år. *Källa: Janne Rydh Ordförande i Rallyutskottet*


050721

Då är det uppdaterat med onsdagens anmälningar. 
106 bilar så här långt och med torsdagens postgång så är det över 130 anmälda samt så ser vi redan nu att förra årets Svenska REKORD i antal startande i klass 6 (Veteran) på 25 anmälda och 24 startande kommer att slås detta året, så det sätts ett nytt Svenskt Rekord nästa lördag!! SKITKUL!!!! 

Så vad har vi idag då? 
Niklas Pettersson Fagersta MK i Klass U, en ny förmåga i cupen, KUL!!!

Klass 5, 4WD verkar bli ovanligt stor i år, 2 till i listan nu och det verkar kunna bli minst 8 ekipage där, SKOJ!!! 

Två ekipage till från MK Team Westom i Klass 7, Grupp H, en Volvo 940 samt en Volvo 240.. FRÄNT!!! 
Sen har vi ett meddelande till vår egen Stefan Hjalmarsson i Klass 7, du kan INTE ha en kartläsare på VIP-licens när man som du kryssar i och vill ha siffernoter, det borde du väl veta din drummel att det krävs co-driverlicens då.!!

Sen hittar vi Linus Nilsson Kristianstads Mk i Klass 8, en ny kille i en Grupp H bil, skoj, ny friska talanger... 

Vilda Ryd Racets anmälningslista >>
  


050720

OBS... Startavgift för Klass U / Ungdomsrally är 350 Kronor. Klart prisvärt eftersom även Klass U tar del av vårt DIGRA prisbord, blir troligen bättre än någonsin. 

För debutanter är avgiften 200 kronor. Vi har glömt skriova dessa i inbjudan.  


050720

I vår strävan att göra sidan bättre för er besökare, så har vi nu,  "på förekommen anledning" som det så vackert heter, ja eller rättare sagt "på förekomna anledningar" , gjort en uppdatering i högermenyn under "Tjänster!". Om man klickar på "Rally Anm" så får man upp ett nytt fönster i pdf format, där kan man direkt på sidan skriva i anmälan till valfri tävling, när man sedan gjort det så kan man skriva ut anmälningsblanketten på sin skrivare, när man skrivit ut den så UNDERTECKNAR man den innan man stoppar den i ett kuvert och skickar in den. Använder man sig av denna hos Sbf  lilla fina tjänst så slipper man göra egna blanketter av en A4:a ur ett kollegieblock eller baksidan av en pizzakartong, samt därmed slipper man även att skriva om den tävlingsdagen i anmälningssekreteriatet.
Ja, det hette ju "på förekommen anledning"

Vi har gjort en likadan länk till Folkrace, vore bra om folkraceåkarna tycker den ska vara där kunde höra av sig isf, annars tar vi bort den om den inte fyller någon funktion. Så klicka på "Folkrace Anm" för den blanketten.


050720

Tisdagens skörd av anmälningar kommer här, nu är det 89 anmälda inskrivna på listan, med onsdagens brevskörd så är det nu över 100 anmälda, dom kommer, ska bara skrivas in först..  Flera intressanta namn, Roland Bengtsson, A förare Grupp H från MK Team Westom.. Han skulel nästan ah ett "Long Distance" pris.
Fanken va fränt, Hjärtligt Välkomna säger vi till Roland och hans team. 

Sen så får John Nilsson tampas med Mantorp MK:s egen "Duracell-kanin" eller kanske vi ska skriva "Global-kanin" fast Global gör ju bara batterier, inga kaniner. Men dom har ju Lars Blondell istället till sina eventuella reklamfilmer.  

Den i senaste DM-tävlingen blixtsnabbe Thomas Karlsson S:a Sunnerbo MK har även han falli till föga, så FAVORITEN till klassegern är därmed spikad, Vår egen Jörgen Olsson kör ju inte längre i VOC så det här tar ju Thomas hem plätt-lätt va!! Eller, nån som är sugen på att ge honom en match?

Sen har vår egen Hampus "Hampe" Johnsson anmält sig i en Super 1600 Golf, märkligt, vi trodde bara dom fanns som Polo... 

Vilda Ryd Racets anmälningslista >>
  


050720

Mail i lådan..

Codriverkurs sökes? 

Hej!!

Vet någon om det är en co-driverkurs som snart äger rum?.. Någonstans i trakterna??

Spalten svarar: Vi har inte en aaaaaning just nu.


050719

Bland dom anmälda i senaste uppdateringen nu så hittar vi ett ekipage som skaffat sig en hemsida rätt nyligen, Frisell Motorsport, klicka in på deras kanonsnygg hemsida för ett besök hos
Frisell Motorsport.se >>  


050719

Då tar vi en runda till med anmälningar, 24 stycken till närmare bestämt som kom som måndagens brevskörd. Så nu är det 74 anmälda på listan. Nu har förra årets totalsegrare och vinnaren av båten från Ryds Båtar AB anmält sig till årets tävling, "Benke" kör med förra årets vinnarkoncept och ska även i år skrämma Patric Johansson Grimslövs MS så det blir en "skit-i-byx"...?
   

Ännu fler namn får Östergötland ser  vi i anmälningslistan, nu saknar vi bara Östergötlands ökrönte kung på onotat, Magnus Johansson, dyker han med upp måntro i det digra sällskapet? Det finns kanske någon besökare här som kan svara på det? En annan snabb herre är också anmäld, John Nilsson i Vetlanda-Ottossons N1 Polo. Mycket kul namn i anmälningslista. Veteran behåller greppet som tävlingens största klass och har nu 17 anmälda. 
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>
  


050719

Kullings MS kör på lördag sin årliga Kullingstrofén som i år har lockat hela 165 anmälda, anmälningslista finns här>>
Vad vi kunde se så fanns inga förare från Ryds MK anmälda, däremot 2 co-drivers, Andréa Svensson och Jörgen Lindal som ska ut och åka med varsin chafför.  Lycka till!


050719

Fredagens postgång ökade på med 4 anmälningar så då blev det 50 anmälda. Ytterligare en uppdatering av listan med måndagens postgång kommer under kvällen, det tar en stund, för det var många där. Nu har även mannen med Sveriges snabbaste mobila utslagsplats för golf anmält sig...
   
Vilda Ryd Racets anmälningslista >>
  


050714

BARA 3 till idag!!!  46 anmälda nu och idag fick vi in en Audi 80 Turbo Quattro, en DKW med höfläkt alltså...
   Vilda Ryd Racets anmälningslista >>  


050713

Dags igen, 43 anmälda nu och Åtvidabergs MK behåller greppet som största invasionsmakt på anmälningslistan. Vilda Ryd Racets anmälningslista >>  


050713

Ett trevligt reportage på motorsport4sale.com>> om Kristianstadsdagarna finns ute nu, klicka in och kika runt..
 


050712

Sent ska syndaren vakna, här kommer uppdateringen efter tisdagens brevskörd. Vilda Ryd Racets anmälningslista >>  , denna uppdaterings mest "lyfter på ögonbrynet anmälning" kommer från Jerker Höggren Emådalens MK... i en VOC???
 


050711

Mail i lådan..

Kartläsare sökes till Vilda Ryd

Nu brinner det i knutarna. Jag ska åka Vilda Ryd Racet den 30 Juli och har inte nån kartläsare. Så är det nån som vill åka med mig där så är det bara att höra av sig. Helst via mail>>. Lite rutin ser jag helst att du har så jag slipper sköta allt i bilen. Det kostar inte en krona för den som vill åka med. Har tyvärr inte nån hjälm eller overall att låna ut så det är ju bra om du har det själv. Nu till vad jag åker för bil. Jag sladdar runt i en Volvo 142 i Veteranklassen. Kul värre kan jag lova. Så du som känner dig manad o kan ta dig ner till Ryd den 30 Juli och är sugen på att åka sommarens roligaste tävling så är det bara att du hör av dig. 

Har tel: 073-639 44 00. Skulle jag inte svara så är det bara att prata in ett meddelande så hör jag av mig. 
Mvh Tobbe Brindmark
www.jtrally.just.nu


050711

Måndagens postgång putsade till
anmälningslistan litegrann, 30 anmälda nu på Vilda Ryd Racets anmälningslista >>  , och idag är det Åtvidabergs MK, som fyller på, mest fyller dom på i klass Veteran.  Åtvidabergs MK är för övrigt den mest representerade klubben just nu i Vilda Ryd Racets anmälningslista, DET tycker Spalten är precis hur fränt som helst!!!
 


050710

Lördagsupplagan av Smålandsposten innehöll en STOR artikel som kallas "Sommarprofilen" och i lördags så var det en av de stora publikfavoriterna, Janne Kristiansson, som poserade stående på motorhuven på sin 240 med golfklubban i högsta hugg, Jannes som säger att han ska sluta med rally, för han har "inget mer att bevisa", vi säger bara en sak! PYTT!!! Vi vet PRECIS vad han har kvar att bevisa!! Det är att man faktiskt KAN köra rally under fler år än Stig Blomqvist, så till den gode Janne säger vi bara en sak om dessa tankar att sluta.. LÅT BLI!! Rallysverige behöver profiler som du!! Hur skulle det se ut med rallytävlingar där det bara åks understyrt!!  


050710

Ett tragiskt bud kom under fredagen, då Per A Schoultz hastigt har avlidit torsdagen den 7 juli, läs mer på SBF:s hemsida>> 


050710

En liten uppmaning till tävlande för Ryds MK, kan ni försöka skicka in anmälningar med funktionärer så fort ni bara kan, det är 5 olika SS i år och det går åt en hel del mer folk än vanligt, så gör det så är ni bussiga, annars får vi inte ihop det här i tid med någon ordning. Namn och telefonnummer, helst även mobilnummer till era funktionärer så planeringen kan komma igång med vilka som ska stå var. Var snälla och hjälp till med detta, det behövs verkligen, i år mer än någonsin.


050710

Efter fredagens postskörd så är
anmälningslistan till Vilda Ryd Racet uppdaterad>>  25 anmälda nu, och det är gamla bekanta från förra årets tävling, som tävlar för MK Ramunder som komemr tillbaka.. KUL!!!


050710

På söndagsmorgonen när SS 15 på South Swedish Rally skulle starta på Åbogen utanför Ryd, så möttes dom tävlande av den här gubben vid infarten, "Pappa Gråskägg GASA", Det namnet fick Kjell-Erik Sagebrant Wäxjö MS dagen innan i Smålandsposten och det fanns dom som inte var sena att snappa upp detta, först nu så har det uppdagats vilka som låg bakom detta upptåg, men dom som har fått skulden för det, dom var det inte alltså.


Underst på skyltarna står det "Släpp handbromsen!!!" vad Spalten erfar, så är inte det gjort än.



050707

Anmälningslistan till Vilda Ryd Racet är uppdaterad idag>>  23 anmälda och idag har styrelseledamot Holgersson sällat sig till skaran.


050707

Infokartan över Ryd med alla platser utmarkerade finns här på en egen sida som öppnar sig i ett eget fönster så ni kan skriva ut den så ni som har bra minne memorerar den, ni andra med teflonminne skriver ut så ni inte går vilse i stora staden..

Klicka här för infokartan över Ryd tävlingshelgen när Vilda Ryd Racet körs>>


050706

Anmälningslista till Vilda Ryd Racet finns uppdaterad igen>>  19 anmälda hittills, och en gammal vinnarbil från fjolårets tävling, Jörgen Olssons VOC som numera ägs av Håkan Ståhl Gislaveds MK dök upp idag samt ett gammalt bekant namn, Mats Lundholm Tjust MK som skaffat sig en Opel Ascona B efter några års bortavaro från rallyskogen.. 


050706

Sökta tävlingar i Småland 2006 är följande enligt Smålands BF:s hemsida:

06-04-17 - Team Skogsåkarna, Sommasprinten.
06-05-13 - Nybro AC, NAC-rallyt.
06-05-20 - Ljungby MK, Midsommardansen, DM.
06-06-03 - Nässjö MK, Nässjörundan.
06-06-11 - Norrahammars MK, Hammarslaget.
06-06-17 - Skillingaryds MK, Skilling 500, DM.
06-08-19 - Vimmerby MS, Emiltrofén, DM.
06-08-26 - Lessebo MK, Kanonrundan.
06-08-26 - Wäxjö MS, Dackefejden, DM.
06-09-30 - Norrahammars / Gränna Mk, Vätterrallyt, DM.
06-09-30 - Grimslövs MS, GMS-jakten.
06-11-04 - Nässjö MK, Höglandsrallyt.
06-11-11 - Skillingaryds MK, Skilling 50.


050706

KANONREPORTAGE i Nyaste Bilsport Börsen som är ute i handeln nu från Nybro AC:s tävling NAC-Rally, första deltävlingen i årets Bilsport RallyCup
Ryds MK:s förare har fått komma med på många bilder och största vinstlotten drog Skalman och Lille Skutt, *ops*, Andreas & Göran Söderström alltså, som hamnade på störst bild.  Prenumererar du inte? Då finns det ett erbjudande här nu som du kan ta del av som erbjuds i och med att
Bilsport Börsen numera är Officell mediapartner till Sbf. Klicka på loggan nedan. Vi lägger den som länktips ovan till vänster så ni inte glömmer det.


050706

Inbjudan till Wäxjö MS DM-Tävling Dackefejden den 27 Augusti finns Här>> Anmälningslista till Dackefejden finns Här>>
 


050706

Inbjudan till Vimmerby MS DM-Tävling den 20 Augusti, EmilTrofén finns Här>> Anmälningslista till Tävlingen finns Här>>
 


050706

Inbjudan till nästa SM-Tävling den 20 Augusti, Rally Österlen finns Här>> Anmälningslista till Tävlingen finns Här>>
 
Anmälningslista för VOC i Tävlingen finns Här>> 


050706

Inbjudan till nästa deltävling i Supercupen som går i Hässleholm den 13 Augusti, Snapphanerallyt finns Här>> Anmälningslista till Tävlingen finns Här>>
 


050706

Reportage om Semesterracet i Vimmerby nästa vecka finns här>> 770 anmälda, det får vi hoppas vi inte får till VRR, då få vi gallra.


050706

Reklamtidningen Tingsryds Allehanda som kommer ut i närområdet har en stor artikel där en av tidningens journalister åker med som kartläsare i den comebackande föråkarens bil i Rojarundan, Patrik "fluppe" Karlsson Lessebo MK som gjorde ett inhopp med lånad bil


050705

Anmälningslista till Vilda Ryd Racet finns här>>  12 anmälda hittills. 


050705

Menyn till höger med rubriken Tjänster! har fått en uppfräschning med friska BRA länkar ni kan använda. Det är Ericsson Motorsport, Motorsport4sale och Resultatservice som ni kommer till med ett litet klick där numera.


050705

Mer info om rallycampingen som är belägen på Ryds Idrottsplats Trojavallen kommer så fort vi har fått in den. Det vi vet hittills är följande. 

Campingen arrangeras av Sjövikens Ridklubb. 
Kontaktpersoner är Urban Andersson på 0459-81025 och Ingela Olsson på 0459-82131.

Det finns dusch och omklädningsrum på området.

Sjövikens Ridklubb kommer att ordna så att man kan äta frukost där både lördag morgon och söndag morgon.

Campingen öppnar på fredagskvällen, exakt tid meddelar vi senare här på hemsidan.

Det kommer att kosta drygt 100 kronor per ekipage och natt att bo där.

Campingen är belägen ca 650 meter ifrån Start & mål området och från campingen ner till festen på kvällen så passerar ni samtliga kvällsöppna matställen i Ryd.


050705

Infokarta över Ryd.

1: Ryds Folkets Park, Anmälan, Besiktning, Start & Mål, Serviceplats, festplats.
2: Rallycampingen.
3: Släpparkeringen.

Matställen & Mataffär:
4: Bästis Hotell & Restaurang.
5: Ryds Pizzeria.
6: Pizzeria Oasen.
7: Ryds Kiosk
8: China Restaurang.
9:
ICA Nära (Mataffär)
10: Motell Sjölunden.


050705

Medlemsinfo inför Vilda Ryd Racet.

Ni som sålde annonser och tog in sträckpriser förra året, vill ni göra om det i år? Då är ni hemskt snälla. 

Sträckpriser lämnas i klubblokalen eller till tävlingsledare Jerry "Lalla" Bengtsson. 

Annonsloggor, Annonskorrektur samt storlek på annonser lämnas antingen till Pemi-Tryck eller till Roger Rooth, priset på annonserna är samma som förra året.


050705

Resultatlista från Semesterturen i lördags, klicka här>> 

Hur det gick och vad som hände? Allt ni behöver veta efter att ha öppnat resultatlistan finns i ett kanonreportage signerfrån S:a Sunnerbo MK:s tävling Semesterturen  på Motorsport4sale.com>> 

Trött på bildtexter? Då är det rallyflatout.com>> ni ska besöka, en uppsjö bilder av absolut högsta kvalité.


050621

Förresten... Robin Sandberg tävlade i söndags också, det har vi ju glömt skriva, han tävlade bland annat mot Mattias Thörjesson... Fråga dom gärna i vad.. 


050620

Svenstigs Skilling 500 i lördags kunde knappt slutat bättre om man ser det ur Ryds MK:s synvinkel, total-7:a och en seger i 2WD med 25 sekunder... GRATTIS GRABBAR!!! Robin & Ronnie, det är guldstjärna på det!!


I samma klass så åkte Kalle Lexe in på en andraplats efter spritkanonen med Pelle Sääv och Jeppe på en 15:e plats med Mattis Olsson. Mattias "Benke" Bengtsson åkte in på 20:e plats bland dom 35 som kom i mål ibland A-förare 2WD.. BRA JOBBAT GRABBAR!!!! Henrik & Kjell karlsson knep en 6:e plats i B-Grupp H så klubbens samlade resultat är väl bara att buga och bocka för!!


Tävlingens egen sida Skilling 500>> har en rätt annorlunda och helt otroligt trevlig resultatsida, där man inte bara kan se resultaten totalt och klassvis, utan även klubbvis och distriktsvis, jäkligt smutt måste vi säga...
Spalten tackar för ett trevligt arrangemang, detta TROTS att det finns som ställer sig OTROLIGT KORKAT!! Eller ni tycker fortfarande ni stod bra där ni stod på SS 2 när bilarna åkte av? TÄNK nästa gång och när folk säger till er och se till att flytta på er!


050620

Idag är sista ordnarie anmälningsdag till Semesterturen, klicka här för inbjudan>> och här för anmälningslista till S:a Sunnerbo MK:s tävling>>


050617

Inbjudan till Vilda Ryd Racet finns här nu.

Html-version>>
Utskriftsversion i Ms Word>>

Mer info kommer under helgen. MASSOR av info kommer.


050616

Mail i lå
dan.. Å snabber var han med, 09.39 damp det ner i morse...


Tjenare

Jocke Grahn vann totalt med sin Mitsubishi. För Ryds vidkommande blev Daniel och Jan-Erik 4:a i B-Grupp H och lillasyster Andréa åkte till sig andra plats i  B-Elit efter mycket om och men. 

I Säffle blev det mest strul för Ryds-ekipagen. Anders Svensson (pyntet som ni tydligen kallar honom) navigerade utanför spår och tappade tid med sin 940 och inte gick det bättre för ”lillasyster Svensson” i Skånecontainern. www.schonstrom-motorsport.com

Med vänlig hälsning Pilot a la Skånecontainer 

Spalten kommenterar... En trevlig fotograf har låtit oss ta del av nedanstående alster, om bilden är tagen innan eller efter "Pyntet" placerade containern i ett träsk låter vi vara osagt, men det ser ut som det är "efter".



050616

Helgens höjdpunkt borde vara Supercupen, Skilling 500>> som går i Värnamo i Skillingaryds MK:s>> regi. 17 Anmälda A-förare 4WD och 53 stycken A-förare Grupp H/2WD, götapetter va fränt!!!
 

Publikinformation har dom oxo lagt ut.

Publikinformation

Karta/program kommer att säljas vid start- och målplatsen på Svenstigs Bil i Värnamo, serviceplatsen på Slätten i Skillingaryd, Statoil i Skillingaryd, Smålandsrasta i Klevshult och Preem i Vaggeryd, kostnad 60:-.

Servering finns vid huvudstarten på Svenstigs och vid serviceplatsen i Skillingaryd. På försök kommer vi att skriva upp resultaten efter varje sträcka även vid serviceplatsen. 

SS Avlysningstider Första tävlande
1 8.00 11.14
2 8.30 11.57
3 9.00 13.05
4 9.30 13.28
5 10.00 14.36
6 10.30 15.09

050616

Vi har fått en kommentar i gästboken..  

Varför!!! Skrivs det inget om de förare som kör annat ännat BRC??? Har webbmastern betalt av BRC??? Eller är inte alla FULLGODA medlemmar i Ryds MK??????????????????

Spalten har inga skrupler, vi skriver om vad som helst, bara betalningen är den rätta.. *Opsi*
 

Allvarligt talat så är det så här! Får vi inte in tips på saker vi inte vet om, då är det fan inte lätt att skriva... För att ta ett exempel, Sjöbo MK körde en DM tävling i Rally för Södra BF samma dag som Rojarundan, inte någonstans på Internet har vi hittat en resultatlista, Men vi kan ju nämna att dom kört en tävling.. Så, då var det gjort, vem som vann? Ingen aning, det står väl i idrottsbladet näst den kommer...


050616

Ännu mer gamla mail i lådan..

"Drifting" är ju en ny sportgren på modet, sladda runt gathörn på asfalt har blivit en konstart, det har föraren på filmen i mpeg-format tagit fasta på, den är på över 6 Mb, men den är sevärd.. Skruva upp ljudet och lyssna!! General Lee tar en rondell>>


050616

Många mer gamla mail i lådan.

Hej!

Skvallret säger att herrskapet Thörjesson/Johansson numera är herr och fru...

Spalten stämmer in i gratulationskören..


050616

Mer gamla mail i lådan..

Engbergracing>> är uppdaterad med ett videoklipp från när jag drar jeeppulling i Eksjö - då talar turbo 5an ut......
/Jonas


050616

Inbjudan till nästa deltävling i Smålands-DM i rally finns ute nu, klicka här för semesterturens inbjudan>> och här för anmälningslista till S:a Sunnerbo MK:s tävling>>


050616

Gamla mail i lådan..

Ett stort grattis till Janne Christiansson för totalsegern igen. Han måste vara inne i ett stim. 

Grattis önskar Lasse ABGK


050606

TADAAAAAAAAAAAAAAAAA... KLANG OCH JUBEL!!!!! Janne Kristiansson tog NAC-Rallyt TOTALT!!!!! Det tog 19 år innan han vann totalt men vi hoppas det inte tar lika lång tid till han gör om det!!!!! 

Så skrev vi efter NAC-Rallyt den 14 maj... Så vi kan ju använda den raden en gång till med 5 små  justeringar...


TADAAAAAAAAAAAAAAAAA... KLANG OCH JUBEL!!!!! Janne Kristiansson tog Rojarundan TOTALT!!!!! Det tog 3 VECKOR innan han vann totalt IGEN men vi hoppas det tar ungefär lika lång tid till han gör om det!!!!!


Totalsegern och 4 (FYRA!!!!) klassegrar i samma tävling är ju helt otroligt bra facit, !! Helt MAKALÖST!!! GRATTIS ALLIHOP!!!!!


Vem som beställer TOTALSEGERTÅRTA vet vi inte, det är ju lite småtajt med tid pga Nationaldagen, men det löser sig säker. .. TACK för det Janne och ett JÄTTEGRATTIS!!!!!
Trea totalt är B-föraren Henrik Karlsson.. GRATTIS..

Övriga resultat då? Vi tar "Topp 5" rätt av IGEN!!

Klass 2, Grupp E för C-förare: 
David & Dan Bellborg blev tvåa i klassen och på en fjärdeplats hittar vi Fredrik Schjölin, Grattis!!.. 


Klass 4, VOC för C-förare: 
Lill-Anders "PYNTET" Svensson VANN, han klapp hem andra raka klassegern och en 3:e plats totalt bland traktorerna... ehh... VOC:arna ska det vara... Detta i helt ny bil, den av Per-Ola Thörnberg inköpta 940 VOC:en som P-O blev 3:a i Sydrallyt med. 
Även denna gången så är 4:an i denna klassen Jonas "Hårdrockarn" Johnsson, Grattis!!. 

Klass 5, 4WD: 
Jerry Carlqvist blev 2.a och  9:a totalt.


Klass 6, Veteran: 
Batman Thuresson blev VANN Veteran, GRATTIS!! 

Klass 7, A & B-förare Grupp H: 
Precis som sist i BRC så  var det här Janne Kristiansson VANN. Grattis din store LUNS!!!  Snabbaste B-förare var Henrik "Snutte" Karlsson och med det var han även 3:a i klassen och 3:a totalt... SUVERÄNT KÖRT!!!! Henrik har bytt plats med Mikael "Bale" Karlsson som åker med nån suspekt förare från Linnerydshållet och lotsade hem honom till en 4:e plats.    

Klass 8, C-förare Grupp H: 
Christer Ax VANN.. Stort GRATTIS, det måste väl kännas enormt bra efter alla motigheter!!  5:a i här är Joakim Karlsson i en "Åmma Rally Team" Lackad bil, dom har inga andra färger där nere..


050602

Pressrealese från Skilling 500

Skillingaryds Motorklubb har arrangerat egna rallytävlingar sedan 1971. Förr om åren var det vintertävlingar som gällde, men sedan Moder Natur bestämt sig för att flytta vargavintrarna bort från Småland är det sommartid och grus som utgör stommen i våra rallytävlingar.

Årets Skilling 500 bjuder på 6 stycken specialsträckor av skiftande karaktär. Här finns något för alla smakriktningar!
Dessa 42 km grusväg bjuder på snabba rakor och vägbyten, liksom det förekommer ordentliga kroksvängar med många rattvridningar som följd. Tempoväxling och variation - något som varje rallyåkare mår gott av!
Start- och målplatsen är belägen i Värnamo på Svenstigs Bil, men alla sträckor utom en fördelar sig norrut, in i Vaggeryds Kommun.
Tävlingens centrala serviceplats finns i Skillingaryd, på Slätten, och där kommer det liksom på Svenstigs, finnas servering och programförsäljning.
Vi har i dagarna fått klart med att det kommer att bli TV-sändningar från Svenstigs Skilling 500, detta genom en produktion av Frame Production. Detta är vi naturligtvis glada över, det behövs mycket mer rapporteringar från biltävlingar i televisionen!

Tävlingen ingår i Supercupen 2005, den fjärde deltävlingen för året. Förutsättningarna för en kamp mellan kombattanterna som kört de tre första, är goda. De som kommer in i cupen nu, får ett antal duktiga förare att mäta sig mot, samtidigt som de vill visa att de inte är några duvungar själva
.
Vi välkomnar er till en trevlig tävling i Smålandsskogarna den 18/6!

Organisationskommittén för Svenstigs Skilling 500
genom Britt-Louise Blansch, tävlingsledare


050602

Mer mail i lådan... 

Skillingaryds MK har folkracekurs den 9/6 kl 18.00 på Förebergsbanan. Anmälan till Daniel på tel 070- 377 94 13, senast den 8/6.


050602

Mail i lådan... 

 Hej
Vem f...n är Pyntet..?

Spalten kommenterar: Vi har inte en aaaaaning.. ! Och om vi nu skulle veta det så får vi inte skriva om honom, varken om honom och att han inte har köpt en 940 VOC, om det nu hade varit en 940 VOC han hade köpt, så hade den inte varit blå, inte gul heller för den delen.!


050531

Anmälningslista till Emådalens tävling på lördag, Rojarundan finns ute på deras hemsida>>
 


050531

Anmälningslista>> till nästa deltävling i Supercupen, Skilling 500>> som går i Värnamo i Skillingaryds MK:s>> regi den 18 Juni, där får vi heja fram Robin & Ronnie.. 
 


050531

Många som fyllde år i helgen, Systrarna Milla och Ika fyllde 30 bast, det kan man knappt tro! , Milla i Uppsala och Ika hemmavid där "botan" börjar, Det som är mer troligt är att Jörgen Olsson fyllde 30 i söndags, det var väl det vi visste, vi såg det hela förra säsongen, han började redan då gubba till sig lite för att så att säga "fasa in sig" i sin nya roll som mentor för Pyntet och som navelluddsrullare..


050531

Eftersom vi itne få skriva något om Pyntets nya bil för Pyntet för att Pyntet vill att det ska vara hemligt så låter vi bli att skriva mer om Pyntets nya bil nu.!


050527

Från olika håll kommer rapporter om Pyntets bilannons, och insatta källor talar om en 940 VOC, T.o.m vilken 940 VOC det är, en bil som bara gått 2 tävlingar sedan den byggdes.. Ska vi tala om färgen på den oxo Anders??


050526

Jaa...  Vad ska man skriva om tisdagens klubbkväll ???? Vid en kontroll i dagsljus konstaterades att taket låg kvar, men tisdagens skrattsalvor fram till bortåt 23-tiden fick flera att tveka om taket skulle hålla för det, Spaltens utsände var övertygad om att klubbtaket var flytbrygga i Östersjön framåt småtimmarna..  

Kvällen började lugnt med 
ICA Nära RYD Sponsrad grillning och tårtkalas, sen förevisade Green Team Dvd-film och bildspel på stor skärm... Allt till Robin & Ronnies oslagbara kommentarer.. Inte blev det bättre när det överlämnades blommor, och kvällens höjdpunkt, en stor påse SKUMbananer från "bygdens stolthet".. När det gick upp för Robin varför dom fick en smäckfull papperspåse med skumbananer så sa han.. "Satan, det trodde jag inte kommit ut" Så besättningen i Team Skumbanan, ops, Green Team ska det vara, går nu under pseudenymen "Trazan & Banarne" 
Varför? det får ni fråga dom om själva.. men räkna med att svaret är krystat.. 

Givetvis så passade vi på att hylla Kalle Lexe för hans placering med Pelle Sääv i SSR, leder dom SM nu eller är dom tvåa? Vi hyllade även Pyntets 2:a plats i VOC, han har bilen på annons nu förresten, det sa han inget om igår?? vad är nu på gång?? SKVALLRA!!!! Satsar gör han iaf  Pyntet, nu har han som knappt kan få igång en dator en egen domän, www.kyrkoracing.se>> är adressen..

Även Battis var på plats och hyllades för sin 3:e plats i Veteran, han hörde troligen inte det själv eftersom han hade hela huvet fullt med gräddtårta då. 

Sen var självklart chaffören till `"Kräktaxin", allas vår Mr Hardrocker på plats, co-drivern låg väl hemma och kurerade illamåendet efter att kupén blivit full med avgaser för han syntes inte till.. Rykten säger att när co-drivern ville Jonas Hårdrockare skulle stanna på SS för han skulle spy sa Jonas, "i Helvete jag stannar", så bilen behövdes visst "saneras" både ut och invändigt eferåt.. Hoppas du mår bra nu Hampus.. 


050526

Det har varit en hektisk vecka för Team Hugosson, först TV-reportage i smålandsnytt, sen föråkare i SSR, lagom till det så släpper dom sin hemsida som du kan koll på här www.lindasrallyteam.se>> och sen är dom med på sbf.se här>> i ett reportage, ja, men det är ju lysande..!!! 


Givetvis så är dom vårt nya länktips ovan samt med i uppdateringsracingen, om nu webmastern där kan skicka ett litet mail och tala om när det är nått nytt på gång.


050524

Idag är det tisdag. Det innebär klubbkväll,
ICA Nära RYD Sponsrar kvällens aktiviteter så det blir grillat ikväll, både korv, hamburgare, sen är det 3 STOOOOOOOOOOOOORA tårtor på väg till Ryd nu, allt genom ICA Nära Ryd:s försorg, om nu någon inte vet varför, så är har vi en lite ledtråd, det är någons slags rebus??
 

"Robin+Ronnie+en SM-Seger+ ännu en SM-seger+SSR-Seger = Total dominans " 

Vad blir det då??? PARTTTTTTYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY...


Efter helgens TV & Rallyradio så kan vi väl vara överens om att Rallysveriges svar på "Stefan & Krister" i ett rödfärgat franskbröd är kvällens huvudpersoner, kratta grus på Åbogen, det gör vi en annan dag.. F*n, det här är ju helt otroooooooooooooligt...  Teamet kommer ikväll, och dom har filmer med sig, vill man se foto så kan vi rekomendera en annan klubbsida, Rallyflatout>>  Ingvars foto är lika bra som Robins resultat...

GIVETVIS ÄR ALLA RALLYFANTASTER INBJUDNA, sen skiter vi i om ni är med i Ryds MK eller inte, kom hit och fira med oss, Jonas på
ICA har frysen full  

Artiklar i Smålandsposten på nätet: 
Lördagens tidning innehöll framsida + nästan 2 helsidor. Måndagens tidning framsidan + 3 helsidor, helt lysande ju!!!
Inför SSR>>>
Efter fredagens 4 SS>>>
Efter målgång på söndagen>>


050517

Kvällen innehöll mellan tårtbitarna även en hel del förberedelser inför SSR nu i helgen, så nu följer vi det på olika sätt, vi rekommenderar deras hemsida här>>


050517

Klubbkväll och MYCKET folk!! GIVETVIS så var kvällens hedersgäst på besök och hyllades när han kom med folkets jubel och applåder, knappt han vågade gå in den gode Janne Kristiansson.............
Vi säger än en gång, STORT GRATTIS Janne!!!


050516

Ännu Ett KANONREPORTAGE signerat naturfilmare Thorleif Olsson finns ute nu på motorsport4sale.com nu.
Klicka in och ta en titt här>>

Vi knycker ingen bild den här gången, vi kunde inte välja.............


050515

TADAAAAAAAAAAAAAAAAA... KLANG OCH JUBEL!!!!! Janne Kristiansson tog NAC-Rallyt TOTALT!!!!! Det tog 19 år innan han vann totalt men vi hoppas det inte tar lika lång tid till han gör om det!!!!! GIVETVIS så blir det TÅRTA på tisdag, klubben bjuder på TOTALSEGERTÅRTA.. TACK för det Janne och ett JÄTTEGRATTIS!!!!! Endast 2,8 sekunder efter Janne och 2:a totalt blev Hans "190hk i en Volvo 240" Johansson och Emelie Borgström Olofströms MK, vi hoppas även dom dyker upp på tisdag för en tårtbit, Janne bjuder!!!

Nybro AC bjöd på en KANONTÄVLING och MASSOR av KANONRESULTAT för Ryds Mk blev det!!!. 
Ericsson Motorsport>> har en hel hög med foto från tävlingen och givetvis så har vi knyckt ett av dom. Vi ser på ett av fotona att Styrelseledamot Peter Holgersson laddar upp för att vara starter på en SS i Vilda Ryd Racet, han har redan skaffat sig en alldeles egen startflagga... Eller han kanske flaggar för något annat?



Övriga resultat då? Vi tar "Topp 5" rätt av!!

Klass 1: Marcus "Åmma Rallyteam" Andersson tog en andraplats efter att ha sladdat sig igenom hela tävlingen, Arne Allansson har fått en värdig efterträdare i föreningen "Dörren först" !!!


Klass 2, Grupp E för C-förare: Fredrik "0. 3an" Schjölin var 3:a före sin ende motståndare David Belklborg, Fredrik var 0.3 sekunder snabbare totalt... ujujujuj... Det får David hör till öronen blöder...
ja, det var ju fler i klassen givetvis, men dom där två tävlar nog bara mot varandra enligt okända källor..
 
Klass 4, VOC C-förare: Lill-Anders "PYNTET" Svensson med samma kartis som han hade i Vilda Ryd Racet förra året, ja ni vet hur det slutade då. Igår slutade det med BRAVUR!! Klasseger!! GRATTIS!!! Pyntet hade även PYNTAT in en andraqplats bland VOC A-B-Förare där Thomas Karlsson Vann.. 4:a i samma klass som Pyntet blev Jonas "Hårdrockarn" Johnsson, 4.e priset var visst en gratis hårklippning så Jonas var försvunnen när prisutdelningen hölls...

Klass 5, 4WD: Jerry Carlqvist och Kalle Grundel gjorde grusdebut med en nyrenoverad Evo 4 och tog en 3:e plats endast 0.6 sek efter 2:an. 

Klass 6: Batman Thuresson blev 3:a före Roger Rooth med Ingvar Håkansson på en fjärdeplats, nästan bara Ryd där, hade nu Mats Andersson haft drivaxlar som inte var gjorda av knäckebröd så hade det nog varit en till med där och fajtats..!!

Klass 7, A & B-förare Grupp H: Givetvis så var det här Janne Kristiansson VANN, han var så glad så vi var flera som trodde han skulle ta till lipen, stora karln...
Mikael "Bale" Karlsson lotsade in lille Jerry på en 3:eplats och femma i samma klass och även snabbaste B-förare var Henrik "Snutte" Karlsson.. SUVERÄNT KÖRT!!!! Förresten, 6:a här är Totalsegraren i Vilda Ryd Racet 2004, Mattias "Benke" Bengtsson i nyriktad 240 efter Kongen, men Benke, tilltvålad av en B-förare med hela 4,9 sekunder, börjar du tappa fart??   

Klass 8, C-förare Grupp H: Christer Ax är femma endast 1.2 sekunder efter förra årets vinnare av Bilsport RallyCups vinnaren Kenth Gunnarsson Emådalens MK, det tycker vi bådar gott!!!!

Ja, vad säger man?? VI ÄR PÅ G så det stänker om det!!!! Resultatlista hittar du på Nybro AC:s hemsida och var du där, glöm inte tacka för en trevlig tävling i deras gästbok, det är dom väl värda efter ett sådant fint arrangemang!!>>

Det finns även en del foto på Bilsport RallyCups hemsida>>


050513

Saxat från Nybro AC:S hemsida..

En glad nyhet, Bilsport Börsen skriver ett reportage på Lördag om NAC-Rally - "månadens tävling". Om någon av er (mot förmodan) inte har läst "månadens tävling" tidigare, så innebär det ett flersidigt reportage i tidningen.
 

Allt om tävlingen hittar du på Nybro AC:s hemsida>>


050512

Vi slår ett slag för NAC-Rallyt på lördag, 103 i anmälningslistan och vi hoppas på en fin tävling i fint väder med fina resultat för "de våra".  Allt om tävlingen hittar du på Nybro AC:s hemsida>>


050510

Spana in reportaget i Östra Smålands Tidning om NAC-Rallyt>>, är det inte Hårdrockare Johnsson på bild???


050509

KALASREPORTAGE idag i Smålandsposten signerat Bengt Johansson, nästan ett helt uppslag, alltså TVÅ helsidor, med bilder och massor av text....!! VARFÖR??? är det inte så efter alla tävlingar? Då skulle man ju skaffa sig en prenumeration!  Robins kalaskörning var givetvis med på bild, men Spalten höjde på mer än ett ögonbryn inför ovationerna över "Team Päronhalvas" insats, var det nån som hällde klipulver i overallen eller var det ett rent olycksfall i arbetet?  


050509

Malexander Rallyvideo>> flaggar på sin hemsida för sin film från Silverratten och jäkla i min lilla låda vad Ryds MK är väl representerat,  Vi kan se att det finns två läger, dom som har sladd och styr emot, och dom som har sladd men inte hinner styra emot, vi väljer en av dom två Saabarna som inte hann styra emot, men det berodde nog inte på hög fart..




Malexander Rallyvideo>> Klicka in på deras sida för fler foto på Ryds MK förare, vi sparade dom som har fränast sladd så dom ser ni där>>


050509

Klubbkväll i morgon! Det blir filmtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjmmmm..... 
Det saknas vägvakter till SSR!!! Anmäl er nu, videofilmen sätts inte på förrän det finns folk nog till sträckan..


050509

Opsi, det har varit 332 besökare här på hemsidan det senaste dygnet, det är väl inte illa pinkat av en trähäst va? .


050509

Mer mail i låddan..

Hej! Jag var inne på Ryds MK:s hemsida idag och såg att det fanns frågetecken angående vilken klubb jag tävlar för?! Det är klart att även jag åker för Ryds MK. MVH Andréa Svensson / Schönström motorsport www.schonstrom-motorsport.com


Spalten kommenterar: Sedär, då har vi ett ekipage till att hålla reda på i Uppdaterings Racingen, men det är mer ordning på uppdaterandet här där syster regerar än hos broder Svensson..! 


050509

Mail i lådda...

Grimslövs folkrace tävling är inställdp.g.a jag hade några fel för mycketpå ett prov i mars. det hjälpte inte med att jag harvarit biträdande tävlingsledare 10-15 ggr.+ att jag har fått b licens av svenskabilsportsförbundet,,smålands bilsport förbund godkänner inte mig somtävlingsledare. (tyvärr) . men vi har sagt att vi kanske kör två tävlingar i höst, om dom inte fäller ut ett höger ben igen förstås,
mvh patric johansson

Spalten kommenterar: Är du arger Patric? Bli inte det, du blir bara förbannad..


050509

Artiklel om Silverratten i Kristianstadsbladet>>


050509

Vi har ju helt missat att hälsa en ny medlem, ja eller flera stycken välkomna till Ryds MK, det är Daniel Svennson med familj som kört för Kristianstads MK innan men till i år har bytt klubb till Ryds MK och i år ska dom prova lyckan i Smålands DM. 
Daniel har en hemsida, (som han uppdaterar lika dåligt som alla andra, *fy skäms*)  som nu ligger i Uppdaterings Racingen samt som Länktipset. 
Fast vi vet int eom hans syster som åker med kartis i en VOC även åker för Ryd? Maila in till Spalten isåfall.


050509

Anmälan till NAC-rallyt inkomna per post eller telefon före måndag 9/5 kl.16 slipper efteranmälningsavgift med anledning av att torsdagen var en röd dag och därmed tidig tömning av "gula lådan". 

I programmet kommer det dock bara finnas 91 anmälda eftersom det var tvunget att skickas till tryckeriet i ikväll. Ikväll är det 94 st anmälda. Anmälningslistan finns på hemsidan. Klicka här för Nybro AC:s hemsida>>


050509

Foto från Silverratten finns hos:

Ericsson Motorsport>>

Backmans Foto>>

Vår egen Opelfantom Ingvar "Flatout" Håkansson har fångat en hel hög fina bilder i flykten, bland annat den här på en oidentifierbar medlem i Åmma Rally Team, Antingen är det Arne Allansson, eller Arne Andersson, eller kanske Marcus Andersson?? Det kan iof  vara Arne Anka oxo...
Klicka in och se resten här>> 
 


050508

94 anmälda nu till NAC-Rallyt, klicka här för att pillra er in till anmälningslistan>> 


050508

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida..

2005-05-08
Bor ni i Kalmartrakten så kan man, om man har tidningen Barometern och innehar ett Media Max-kort vinna en åktur på lördag med Roger Pettersson Lessebo MK i hans potenta Volvo 740 Grupp H, tävlingstiden går ut på tisdag. 


050508

Resultatlista från Silverratten finns här>> 

Många fina resultat för Ryds MK:s ekipage, Robin & Ronnie blev 2:a totalt efter Flodin från ilsbo och dom avr före ett helt koppel 4WD bilar. KUL!!! Lill-Anders "Pyntet" Svensson blev 2:a i VOC, Mats Andersson verkar ha fått ordning på sin Opel nu och blev även han tvåa fast  i Veteran före Roger Rooth. Mattias Arnesson blev även han tvåa i C Grupp H... MYCKET tvåor!!! KUL!!! 


050503

Klubbmöte ikväll och det var filtajm med varm äppelkaka och vaniljsås från alla rallymorsors urmoder, Lena "Solstrålen" Hugosson. HELA församlingen tackar och bugar.. Vi bugar DJUPT för denna UTSÖKTA kulinariska anrättning från upplevelseindustrin i Steglehylte...!!
 

Förresten, Lena, du är uppsatt som chef för serveringen till Vilda Ryd Racet, precis som vanligt, kan vara bra att veta kanske??


050503

Ni har väl inte missat att sista anmälninsdag till NAC-rallyt i Nybro är nu på lördag den 7 maj? 


050503

Silverratten i Älmhult på lördag, vi hoppas på att dom har bokat upp samma väder som Kongen hade, då blir det en kanondag..! 

Anmälningslista till Silverratten den 7 Maj finns här>>


050503

Ett KANONREPORTAGE från Kongen signetar Thorleif Olsson finns ute nu på motorsport4sale.com nu. Klicka in och ta en titt här>>

Givetvis har vi knyckt en bild, på debutanterna i Grupp E, David och Dan Bellborg, debutanter och debutanter, alla som kan sin rallyhistoria vet ju vad Dan Bellborg kan göra med en Saab, vi HOPPAS att det bara är fortåkandet han överför till David bakom ratten, den där andra delen av åkandet behövs inte..
 


050501
0
Saxat från SSR:s hemsida..
Vi gör ett förtydligande när det gäller anmälningstiden för Sydrallyt. Man kan anmäla sig till och med den 6 maj, MEN, det finns ett stort MEN här, och det är, OM man vill vara med i programbladets anmälningslista så MÅSTE man anmäla sig FÖRE 18.00 i morgonkväll den 1:a maj, alltså, i morgon söndag, klockan 18.00 är sista dagen man kan anmäla sig på OM man vill vara med i programmets anmälningslista.

Sydrallyt ÄR öppet för Grupp H, både 2WD och 4WD för er som har missat det.

South Swedish Rallys hemsida>>


050430
0
Nybro AC laddar för årets premiärtävling i
Bilsport RallyCup och har lagt ut en magnifik publikinformation på sin hemsida, 
Klicka in här hos Nybro AC>>


050430
0
Nu finns inbjudan ute till Rojarundan, den 2:a deltävlingen i
Bilsport RallyCup som körs den 4 Juni.
Klicka in här och läs på Emådalens MK:s hemsida>>


050430
0
Nu är det totalt 147 ekipage anmälda till SSR.

South Swedish Rallys hemsida>>


050429
0
Saxat från South Swedish Rallys hemsida>>

"Gullabo kommer till start.! Tomas "Gullabo" Jansson kör Sydrallyt med tidningen Bilsport-Börsens projektbil, den välbyggda Volvo 940:n som tidningen skrivit om under våren, så nu har ni chansen, ni som åker VOC, åker ni fortare än Gullabo?? Det borde väl vara en utmaning som heter duga?

Spalten kommenterar: Jörgen Olsson.. Nu ångrar du allt att du sålt din VOC va!!??!!


050429
0
Resultatlista från Kongen finns här>>

Bilder från tävlingen finns på följande sidor..

www.rallytorget.net

www.emotorsport.se

www.rallyfoto.se

www.backmansfoto.se

Malexander Rally video


050429
0
Mail i lådan...

Vi har ny adress. Malexander Rally video


050422

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida>>  

Bilsport RallyCup tar ett kliv uppåt i prispotten... 

Premiären för årets upplaga av Bilsport RallyCup närmar sig med stormsteg. Så här lite lagom 3 veckor innan första deltävlingen, som är NAC-Rallyt i Nybro AC:s regi så avslöjar vi vad dom som besökte oss i vår monter på Elmia fick veta, vi har ytterligare en sponsor i år.......

Läs resten på Bilsport RallyCups hemsida>>   


050422

På lördag kör kusinerna Anna och Tina Larsson sitt första rally – Momentum Kong Christian Race. Målsättningen är redan klar – att vara först i mål!
– Det ska vi bara vara, skrattar föraren Anna Larsson.
– Vi har startnummer ett och i mål ska vi ta oss och då är vi först. Antagligen inte snabbast, men först...

Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>



Vi håller tummarna...  


050422
0
Landets största rallytävling är utan tvekan Momentum Kong Christian Race  

Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

Slår vi det den 30 Juli?


050422

Vi har fått erbjudande från Ronneby Racing Club, dom har hyrt Uråsa på lördag och erbjuder bankörning på en slinga på drygt 2 km, grindarna är öppna mellan 08.30-10.00 och det kostar 350kr och köra, sedvanlig säkerhetsutrustning, reggade bilar, alt. tävlignsbil med giltlig vagnbok,. Säkerhetsbes genomförs innan det drar igång. 


050419

Möte i klubben ikväll om Vilda Ryd Racet!! 

Det är precis om vanligt, skriver vi det här så kommer inte en jäkel... så vi vet vad vi ska skriva här näst det är tårta...  


050419

Ryds MK har fått en uppmaning från SSR om att skriva ihop en klubbpresentation till programtidningen. Vi bollar det vidare till Styrelsen för det bör väl vara styrelsen eller någon ur styrelsen som ska skriva en sådan. Den ska vara klar i slutet av veckan. 


050419

Anmälningslista till NAC-Rallyt som inleder årets
Bilsport RallyCup finns här>> Bilsport RallyCup finns här>>


050419

Anmälningslista till Silverratten den 7 Maj finns här>>


050419

Inbjudan till Silverratten som körs den 7 Maj finns här>>


050418

Klubbmöte i morgon tisdag om Vilda Ryd Racet och SSR.. Det behövs funktionärer till båda arrangemangen så ni är hjärtligt Välkomna.


050418

Inbjudan till nästa deltävling i Supercupen, Skilling 500 är ute nu, läs på Skilling 500:as egen hemsida här>>


050413

Mail i låddan från Sladdman..


Det är ju detta jag har påstått hela tiden, om man kör VOC kan man köra det mesta, WRC-bil eller buss. Det är ju bara och kolla från resultatlistorna vad VOC-förare och fd VOC-förare lyckas med. Jag tror att även R"V"R skulle få ett lyft om han provade på VOC.

// Sladdman 


050413

Klubbmötet igår gav väl lite om Vilda Ryd Racet, men redan på tisdag så fortsätter vi, så se till att sluta upp då ni som inte var där igår.


050413

224 anmälda till kongen när anmtiden gick ut..!! OTROLIGT KUL!!!! 


050413

Vi önskar Lycka Till i helgen till våra Gotlandsresenärer som ska dit och åka RM.


050410

Möte i klubben på tisdag om Vilda Ryd Racet !! 

Det är dags för att få fart nu om det ska bli någon tävling så vi förmodar att klubbens rallykommittén väntas närvara. 

Till samma möte vill vi gärna att intresserade funktionärer till South Swedish Rally kommer och anmäler sitt intresse. 


050410

189 anmälda hittills till Kongen med 2 dagar kvar av anmälningstiden!!!! FRÄNT!!!!


Anmälningslista till Kong Christian Race>>


050410

Regeländringar för Bilsport RallyCup finns ute på BRC:s hemsida nu>>


050410

Förbundsmöte för SBF i helgen och det verkar som att Grupp H ska komma tillbaka till SM enligt en bulletin på sbf.se>>


050410

Inbjudan till South Swedish Rally & Sydrallyt finns ute nu. Vi ser fram emot det och börjar redan nu hålla tumamrna för Robin & Ronnie..

South Swedish Rally>>


050406

ÄNNU mer mail i lådan.. Gunnar.. Nu är lunchrasten räddad!!!


Sidan är uppdaterad efter 3 år, här har du länken, lägg den på skvallerspalten!!!! // Anders
Kyrkö Racing>>

OTROLIGT!!!!!! Kyrkö Racing har uppdaterat!!! ja, bortsett ifrån när sidan hackades inför "Pyntets" examen då...


050406

Mer mail i lådan..


Tomas Isaksson Braås MK, ja, Brynolf Blåmögel då alltså.. (nu får vi snart byta namn på honom, för han är EM-MÄSTARE i att köra buss!!!) Å andra sidan så kör han ju inte ostbit i Grupp E längre utan en gul VOC, och steget från buss till traktor, det kanske inte är så långt?? Jadå Sladdman, vi väntar på ditt inlägg i debatten.
 
Bilder från EM tävlingen på Ramkvillabuss hemsida>>

evobus.se>> finns mer bilder, som den här där vi ser Herr Isaksson iförd slips, det är Tomas till Höger.. (Tror vi iaf.)



050406

Mail i lådan.. 

hejsan. Jag söker lite frontdetaljer till en toyota starlet 84:a. Grill, Lyktor och stötfångare fram. om någon vet eller har något hemma ring gärna. 0738111482 jonas

Spalten kommenterar: Det här är inget annonsforum, vi rekomenderar Resultatservice.com>> eller rallytorget>> 


050404

Inbjudan till årets förste deltävling i Bilsport RallyCup finns ute nu på Nybro AC:s hemsida>>

Vi saxar....

"Rallyt startar i Alstermo där det aldrig har arrangerats en rallytävling förr. En av sträckorna har heller aldrig använt för rally. De andra har inte använts på mycket, mycket länge.... Karaktären på vägarna påminner om förra årets SS 1 & 2." 

Spalten tycker det låter väldigt trevligt..


050403

Anmälningslista till Kong Christian Race>>


050403

Anmälningslista till Rally Gotland>>


050330

Bilder från 
Bilsport Performance Show finns på Motorsport4sale.com i ett reportage av Thorleif Olsson>>


050330

Mail i lådan..

Nu har Team SMVs Boss gjort sin debut på banan. Bättre sent än alldrig!!!! Det blev en delad 31:e plats & 7p. inte illa för en "gammling"
!!!!
Finns bilder från tävlingen på sidan>>.

MVH Team SMV 


050320

Skvaller...

Jonas Kruse´s fina volvo 240 han vann SM med 1994 kommer att bli folkracebil. Just nu är den rensad på allt det "gotta" och slutar sina dagar som folkracebil... Hur många folkracebilar kan stoltsera med SM-tecken och certifierad bur ??? 

Ombyggnationen (slakten) sker i ett garage utanför Sävsjö/Vetlanda... 


050316

Vi har fått ett foto från Motorsport4sale.com>> som är på Jerry Carlqvist & Kalle Grundel taget under deras visit i Lima i helgen.


050315

Mycket folk  klubben ikväll, drygt 20 bilar utanför klubblokalen och inte en jä(%¤%)=la parkeringsplats så långt ögat kunde nå. På plats var ena halvan av Supercupsledareparet, Ronnie Kindvall som har resvanan inne nu efter vintersäsongen.. "Ont i ompan?"


050315

Kongen har fått problem, läs artikeln med Tävlingsledaren Björn Larsson här>>  


050315

Det stormar runt SBF i styrelsen, läs artikeln här>>


050314

Pressmeddelande 

Grussäsongen i Rally startar i Påskhelgen på Elmia.!! 

I påskhelgen så finns
Bilsport RallyCup representerade på Bilsport Performance Show och gör reklam för rallysporten i tidningen Bilsport-Börsens monter, och det är ett digert program i montern, se nedan.

Under den kommande veckan så kommer du att varje dag kunna läsa en fråga ca kl 21.00 på Bilsport RallyCups hemsida, www.bilsport-rallycup.com där det första rätta inmailade svaret som är komplett med namn och adress vinna 2 fribiljetter, vi lottar alltså ut 10 fribiljetter under veckan som kommer. Så håll koll och häng med.! Vad händer då under dom fyra mässdagarna?

Långfredagen: 

10.00 öppnar mässan och på plats finns rallysystrarna Linda & Carina Hugosson från Ryds MK, dom finns i montern under alla dagarna. Roger Rooth, representant för Bilsport RallyCup finns i montern under hela dagen.

12.00-16.00 så finns co-driver SM-Guld medaljören från 2004 i N3 och notskrivaren Anders Martinsson i montern och svarar på alla dina frågor om noter, så passa på och få lite råd och tips.

12.00-16.00 kan du även träffa Thomas Jansson, Smålands Bilsportsförbunds utbildningsansvarige som svarar på alla dina frågor om "hur blir man förare, codriver eller funktionär?" Så passa på att fråga allt du vill veta.

18.00 stänger mässan.

Påskafton:

10.00 öppnar mässan.

12.00-16.00 finns J-RM ledaren i Grupp H, Henrik Karlsson & Henrik Adamsson Ryds MK i montern på besök och svarar på frågor.

12.00-15.00 är det dags för alla dina tekniska frågor om Rally & Rallycross, för då gästar SBF:s Tekniska Kommitténs Gert-Ove Pettersson oss och passa på med alla dina funderingar om teknik och regler.

18.00 stänger mässan.

Påskdagen:

10.00 öppnar mässan. Johan "Jojje" Svensson, representant för Bilsport RallyCup finns i montern under hela dagen.

12.00-16.00 18-årige Johan Karlsson & Mattias Gustavsson Vetlanda RRC som är uttagna till SBF:s junioruppföljning är på besök i montern

12.00-16.00 Landslagskaptenen i Rally, Anders Dawidson är på plats samtidigt som sin adept Johan Karlsson och svarar på frågor om SBF:S Juniorsatsning. 

18.00 stänger mässan.

Annandag Påsk:

10.00 öppnar mässan. Roger Rooth, representant för Bilsport RallyCup finns i montern under hela dagen.

12.00-16.00 Har vi celebert besök, Rallyutskottets Ordförande Janne Rydh finns i montern och diskuterar rally med er.

16.00 stänger mässan.

Vi ses på Bilsport Performance Show i Påsk! 

// Bilsport RallyCup


050313

Det finns en sak som Spalten bara ÄLSKAR att skriva, och det är som ni säkert redan vet vid det här laget... EN TILL.!!!! Japp, det är precis vad det handlar om.. En till  rallyförare i Ryds MK.!!  
 

Igår i Limas tävling LBC-Ruschen så var det premiär, ja i dubbel bemärkelse eftersom dom även provade på konstarten att "Skotta snö"
  på SS 4 och idag så kördes Grangärdessprinten med en 20:e plats totalt av 66 startande som resultat. Det är JerryCarlqvist som i en lite försenad 40-års present har fått en present som man bara drömmer om, han har för första gången i sitt liv kört rally, bilen har hyrts som present av företag som Jerrys företag Carlqvist Bil>> samarbetar med.. 

I högerstolen satt Kalle Grundel som kartläsare, och vet ni som läser här inte  vem Kalle Grundel är så har ni hamnat på fel hemsida, troligen skulle ni till kamratpostens hemsida egentligen.. Jerry tyckte det här med rally var så jä%&&"#la KUL så han köpte bilen, en Mitsubishi Evo 4 som har ägts av Erik "Eken" Johansson Ludvika MS så vi kan nog räkna med att se honom fler gånger på rallyvägarna.  Det kan man verkligen kalla en riktigt KUL tjänstebil..


050313

Resultatlista till Supercupen i Lima>>  Robin & Ronnie 2:A IGEN!!! och nu LEDER Robin & Ronnie Supercupen när vi går in på grussäsongen.. VÄRLDSKLASS...
 TALLLYHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO... 


050313

Saxat från Bilsport RallyCups Hemsida>>

Bilsport Börsens senaste utgåva bjuder på en halvsida om galakvällen i Karlskrona. På bild i reportaget ser vi 2004-års vinnare i Klass 1, Magnus Buresson Braås MK och Hans Johansson Gullabo RC med respektive kartläsare.


050313

Saxat från
Bilsport RallyCups Hemsida>> 

Senaste numret av Bilsport innehåller både en bildnotis om prisutdelningen samt även en frågespalt där deltagare på galakvällen fick frågan om "Vad är det som är kul med att köra rally, jämfört med annan motorsport?"


050311

Mail i låddan... 

Vi har fått ett foto från en anonym besökare. Det är på Micke Bogren Kalmar MK från hans barndom. Vi hoppas inte det blir alltför traumatiskt att vi visar det här, på en av hans första motgångar. 



050310

Anmälningslista till Supercupen i Lima>>  


050310

Vår grannklubb Konga Mud Drivers har också blivit drabbade av orkanens verkningar, läs mer i en artikel på sbf:s hemsida>>  


050310

Mail i låddan... 

För att känna på grus och att testa grejorna/ få upp farten/ ta bort rattrost inför sommarsäsongen, skulle det vara bra med träningskörning helgerna 9-10/4 & 16-17/4. Har ni någon bra teststräcka?

Är detta något som går att fixa?

Med vänlig hälsning

Urban Stacke

Spalten svarar: Vår träningssträcka som vi hade planerat att använda har drabbats av orkanen, så just nu vet vi inte om något.


050310

Mail i låddan... 

Hej! Vi söker tuffa fordon till vår nya databas med bilar till körningar av studenter, födelsedagsbarn mm. Kan detta vara något för era medlemmar? Besök i sådana fall www.fordonspoolen.se och registrera er kostnadsfritt. 
Mvh Timo Raita Fordonspoolen


050310

Midsommardansen blåste bort.. Det är en inte speciellt kul rubrik på en artikel på sbf:s hemsida>>  


050309

Tövädret tillintetgjorde redan tidigt i veckan att det skulle gå att göra något på söndag, det var inget större intresse heller så det är nerlagt... 


050309

En tidningnotis om vår nya ordförande i Smålands BF finns här>>  


050309

Sveriges häftigaste Volvo Amazon i rallyskogen har fått en egen hemsida som finns här>>  


050309

*Inbjudan är ändrad sen förra införandet.  //Spalten*

Smålands BF välkomnar distriktets ungdomar
Till en Kick Off

Ni hälsas välkomna till ovanstående kurs. Följande gäller….

Tid: Vi börjar lördagen 2 /4 kl. 09.00 och slutar kl.17.00

Var: Oskarshamn (plats meddelas vi anmälan)

Kursledare: Birgitta Erlandsson 0491-660 18

Föreläsare: PO Leandersson.Karin Leandersson.Ann Johansson

Gäst: Hemlig motorsportare

Program : Meddelas i samband med anmälan

Kurs avgift: Max 200kr inkluderar allt…

Upplysningar och anmälan: Birgitta Erlandsson 0491-660 18


050309

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida>>

En artikel publicerad på Svenska Bilsportsförbundets hemsida om Prisutdelningen finns här>> 


050309

Mail i låddan... Som kom den 4 Mars.

Dålig RMK uppslutning.

Igår kväll gästades vi av STCC vinnaren Rickard Göransson som höll ett bra föredrag, och där fanns inte någon aktiv ( knappast någon överhuvud taget ) från RMK utom vi från jobbet, konstigt med en så pass stor klubb att det inte är mer som är intresserad att lyssna och lära sig lite nytt.

Joakim Thörjesson Fridafors


050303

Finns det intresse av en liten VÄLDIGT enkel lokaltävling, säg, nästa söndag den 13/3..?? Någon liten privatväg som man kör några gånger? Givetvis så är det möjligt endast för rallybilar som har en giltlig A-bes osv osv... Maila
Skvallerspalten då omgående så vi vet om det är någon ide att söka tillstånd för det kostar ju en slant, , men det ska ju fixas omgående om det ska hinnas med..  Inte NÅGON som var intresserad?? Märkligt....  
Vi behöver några som hjälper till som funktionärer också isåfall..


050303

Mail i låddan...

Inbjudan till Momentum Kong Chritian Race. Klcika här för den i word-format>>
MVH/ Björn Larsson


Spalten rekommenderar www.kongen.se>> där man får precis all info man behöver.
 


050303

Mail i låddan...

Någon som varit ute och kollat isens tjocklek? Hade varit skoj med lite iskörning.....

//Nyfiken

Spalten svarar: Två av varandra oberoende källor säger att isen är dålig och att det är dubbelis.


050303

Mail i låddan...

Big blue travel är ett företag som sysslar med resor till olika motorsportevenemang runt om i europa. Vi erbjuder färdiga paketresor med boende, transport, och mat till bra priser. I år åker vi på både formel 1, roadracing och motocross. Vi kan även erbjuda en racingupplevelse utöver det vanliga , följ med oss till mantorp och sätt dig bakom ratten i en racingbil. Surfa in på våran hemsida www.big-blue.se>> och se uppläggen på de olika resorna.

Hoppas det kan göra er sugna på lite racing till sommaren. Hör gärna av dig om du har några frågor.

Mvh.  Bengt Jonsson 

Big blue travel 

Tel: 070-3505734


050227

SM SEGER!!! Japp!!! Klasseger till Ryds MK i klassen för trimmade 2wd bilar i helgens SM deltävling i Sandviken. Kalle Lexe lotsade Per-Arne Sääv till VINST!!! GRATTIS Kalle!!!! Vi bara NJUUUUTER och gnuggar händerna..!!!
Resultatlista>>

Robin & Ronnie lotsade in den lilla rödhåriga fransyskan på en tredjeplats i N2 och därmed är årets vintersäsong avklarad och med en andraplats i SM-tabellen så säger vi som Jonas Kruse sa i TV reportaget i eftermiddags, "Det ska bli kul och se om Sandell hinner med Robin Sandberg på Grus nu när vi ska ner till hans hemmavägar och South Swedish Rally" 

Spalten kan avslöja att vi har redan spelat på vår favorit, och han åker då inte blå bil iallafall, så Anders Martinsson, du får ursäkta oss, men vi håller benhårt på den rödkrusiga lilla söta fransyskan.!!!
 


050227

Gala för
Bilsport RallyCup i helgen, och på www.Bilsport.se>> finns ett reportage från lördagskvällens begivenhet. Där står bland annat följande.. Citat: "Bejublad kranskulla var smålands mesta "rallymamma", Lena Hugosson." slut citat:  Smålands???? Har det smugit in sig ett skrivfel måntro?? Sveriges måste det väl vara??    


050227

Kopparberg ligger tydligen inte långt nog bort från Ryd, för vår egen Lill-Anders & PeO står som brutna i resultatlistan>> Vi vet inte varför dock.


050227

Richard Göransson 2004 års STCC mästare besöker Fridafors nu på torsdag den 3 Mars. Så i Fridafors Skola kl. 19.00 kan man lyssna på Richard. 

Boka plats gör man till Fridafors Fritidscenter på telefon 0459-83140 och det kostar 100:- per person i entré.


050227

Funktionärsutbildning i Växjö 19-20 Mars för Tävlingsledning & Tekniker. Anmälan sköter säkert vår utbildningsansvarige om, så ducka nu, för nu börjar han väl tjata om det..


050224

Smålands BF har fått en ny ordförande, och för första gången så slipper vi gubbsen,
Spalten hälsar Ann Johansson Hjärtligt Välkommen. Se länk till en pressrelease på SBF.se>>


050224

Prisutdelning för
Bilsport RallyCup på lördag och vi hoppas Ryds MK:s förare & Kartläsare tar hem MÅNGA priser..


050224

SM i Söderhamn i helgen och givetvis så håller vi tummarna för Robin & Ronnie!!! Lill-Anders "Pyntet ska ut och åka VOC, Sverigeserien kallar, vi gissar att den även kallar på Jonas Johnsson så dom får säkert göra sällskap dit.
LYCKA till grabbar...


050224

Mail i låddan...

EN Folkrace sida vore på sin plats. Nu har Team SMV AVD Kalmar en sida ute. Alla förarna i Team SMV är medlemar i RydsMK. Där hittar ni bilder mm om Teamets äventyr när dom är ute och knycklar bilar. Besök oss gärna. Team SMV>> 

Spalten kommenterar: Ja men vilken tur, då har vi EN folkracesida nu ju.. Inplacerad i Uppdateringslistan uppe till höger som dom andra med anknytning till Ryds MK. En ny sida från en Ryds MK medlem blir ju som vanligt automatiskt det nya länktipset..


050223

Mail i låddan...

 Lite bilder från Stugun; med hälsningar från KK rally boys 

Klicka här>>


050220

Super Cupens resultatlista från Stugun>> Robin Sandberg & Ronnie Kindvall killer till med en 3:e plats i 1:a SC deltävlingen och vi vill BARA HA MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRR  såna resultat, nu börjar vi bli bortskämda


050220

I helgen har årsmöte för Smålands Bilsportsförbund samt prisutdelning av medaljer och pokaler i Småland med efterföljande supé hållits i Ljungby. Vi återkommer med en rapport när Spaltens utsände har piggnat till och kan rapportera om klubbens två representanters förehavande
.


050220

Regler för Rally-DM 2005 i Småland finns här nu och dom är pinfärska>>>


050217

Super Cupen har premiär i Stugun i helgen, anmälningslista finns här>>


050216

Tjejcupen har fått en egen hemsida... www.tjejcupen.com är adressen>>


050208

Tisdag är klubbkväll och Lill-Anders "Pyntet" Svensson hade fått den helt strålande ideén att 2:a platsen i Jämtrallyt skulle firas, vad ni missade? Tårta givetvis..
Vi tackar Anders för ett trevligt tilltag.


050208

Saxat från Bilsport RallyCups hemsida>>

2005-02-07
OBS..!!!!!!!!!!
För nytillkomna läsare & lyssnare så vill vi göra ett förtydligande. Inbjudan har skickats ut till samtliga pristager via den vanliga postgången, inbjudan här på hemsidan är till för er andra, det är alltså fritt fram för alla och en var att anmäla sig till årets prisutdelning samt supé hålls i Karlskrona lördagen den 26 februari. Sista anmälningsdag är den 11 februari.

Klicka här för inbjudan & anmälningsblankett i pdf>>


050208

Då var den här, och alla redan måste vi tillägga..!! ÅRTUSENDETS jönsigaste  omändring av en bilmärke... När får vi se en Chevrolet i rallysvängen?? För ni som undrar, så är det Daewoo med ett Chevamärke i fronten.. Vad kommer härnäst tro? Trabant med Bentleymärke i grillen?? 
Klicka här för www.chevrolet.se>>


050207

OTROLIGT TREVLIGT!!!!!!!!!!!!! Robin & Ronnie gjorde det vi hoppades på... Vi bugar och GRATULERAR!!! Nu hoppas vi ju bara på en SM deltävling med motsatta förutsättningar... Som till exempel SSR över Botahult ....!! 
Vi håller TUMMARNA för fortsättningen..!!!!!!!

Även  Lill-Anders fick till en riktigt bra placering, en andraplats här skapar ju ett helt nytt uttryck i hans fall..!! "Ju längre hemifrån, desto bättre resultat.." Så Spalten föreslår helt fräckt att vi ger Lill-Anders startförbud i Vilda Ryd Racet och skickar honom ytterligare 100 mil hemifrån, då MÅSTE det ju bli vinst så det stänker om det...!!!!
 

Klicka här för resultatlistan från Snow Rally>>


050203

Nu händer det saker på Bilsport RallyCups hemsida, dags för prisutdelning tydligen.. Trevligt..! Klicka här för Bilsport RallyCup>>


050203

Då var det dags för Snow Rally i Östersund i helgen. Klicka här för länk direkt till resultatsidan>> Vi har så vitt vi vet 3 ekipage på plats, Robin Sandberg i 206 RC:n i Snowrally och Jonas Johnson & Lill-Anders i Jämtrallyt. Vi håller tummarna för dom..!!!


050202

Aha... Ta en titt in på Bilsport RallyCups hemsida är nog inte dumt just nu.. Ja, om man vill synas alltså... Klicka här för Bilsport RallyCup>>


050202

PRESSTOPP!!!.. Dieseln räckte hela vägen ut till klubblokalen igår!! Det bjöds på SEMLOR till kaffet, alldelles UTSÖKT tilltag måste vi tillstå.!


050131

Vi TROR att Byggmästaren ska bjuda på klasseger-tårta från Bergslagsrallyt i morgon, men man kan aldrig vara säker, han kanske får dieselslut...


050131

Resultatlista från RM i Örnsköldsvik>>...


050130

RM i Örnsköldsvik, Henrik karlsson 5:a i B Grupp H och 2:a i J-RM. Mattis Olsson / Jeppe 2:a i A Grupp H.  Resultatlistan kommer nog så fort strömmen kommit tillbaka.


050130

Stort GRATTIS till Mattias & Ica som fått en liten tjej till att hålla reda på..


050125

Resultatservice.com>> hittade vi en artikel om Robin Sandberg och satsningen med Peugeot i SM, klicka här>>


050124

Varde Ljus... Ja, strömmen har kommit tillbaka till klubblokalen alltså.. Så i morgon är det öppet och kaffebryggren står säkert på


050124

Mail i låddan...


Tack till Ryds Motorklubb för uppvaktningen på min 50 års-dag. 
Ingemar Hultberg.


050124

I torsdag så blev Batman pappa så vi skickar ett GRATTIS, vi får kanske komma med ett ltiet namnförslag?? "Robin" kanske?? "Batman & Robin" är ju gångbart.!


050124

Anmälningslista till nästa RM tävling som går kommande helg i Örnsköldsvik>>


050122

GRATTIS säger vi idag till Ingemar Hultberg, numera co-driver i Rally Flat Out som idag fyller 50 år.. GRATTIS..!


050120

Mail i låddan...

robin sandberg i peugot 206rc i sm uppbackning av svenska peugot:

Spalten kommenterar: ÄNTLIGEN!!! Det här är ju hur kul som helst!!!!!!!!!!! 
Läs mer på Greenrally>>

Foto: Malte Sandberg


050120

Mail i låddan...

BÅTLOTTERIET:

LOTTERIET ÄR AVKLARAT 
BÅTEN VANN MAGNUS KARLSSON I FRÅN DIÖ
2:A PRISET EN ÅKTUR I VALFRI TÄVLING VAR INGEN MINDRE ÄN GUNNAR RAPP.
BENKES MOTORSPORT TACKAR ALLA SOM HAR KÖPT LOTTER



Spalten kommenterar: ÄNTLIGEN, det här har vi väntat på!!! Gunnar Rapp gör comeback som co-driver!!!!!!!!!!! 
 


050118

Efter mötet i Vetlanda i lördags så står det klart att Smålands Rally-DM ser ut som så här 2005. 2 tävlinar körs i Södra och Södras DM kör 3 deltävlingar i Småland.

Smålands DM i Rally 2005:

23/4 Kristianstads MK
7/5 Älmhults MK
28/5 Ljungby MK
2/7 S:a Sunnerbo:s MK
20/8 Vimmerby MS
27/8 Wäxjö MS
24/9 Norrahammars MK
1/10 Asarums MS / Ekratten
5/11 Vetlanda RRC/ Nässjö MK


050117

En uträkning innan Jul av klubbens snabbaste Grupp H junior resulterade i att det MINST är 39 st som startade i en rallytävling för Ryds MK under 2004.  KUL!!!! 


050113

AHA..!!! Inte var dag minsann... Men vi har fått en ny hemsida i klubben att beskåda.. Ryds MK:s långhårigaste rallyförare med team.. "Racing for Fun" GIVETVIS så är det vårt nya länktips här ovan>>


050112

Stort bildreportage från Bergslagsrallyt på Motorsport4sale.com>>



Johan Kastenman Kristianstads Mk är det många som gillar.. Körstilen bidrar nog till populariteten...
Ett reportage i Kristianstadsbladet förra veckan om ekipaget finns här>>


050112

Green Rallyteam ger bort almenackor, vad kan väl vara mer perfekt för att notera årets rallytävlingar i? Så maila in till Teamgurun och be om snällt om ett eget exemplar. >>


050112

Resultatlista Bergslagsrallyt. >> 


050111

Vi gratulerar Henrik "Snutte" Karlsson till hans Juniorvinst i Bergslagsrallyt samt klassegern i B Grupp H över 2000cc.. GRATTIS!!!!!


Bilder finns här på www.sportfoto.nu>> 


050111

Nytt år, nya utmaningar, Orkanen "Gertrud" tog en hel del skog med sig och vi kommer att skriva här på hemsidan när det finns ström i klubblokalen igen så klubbträffarna på tisdagskvällarna kan återupptas.