Om Ryds Motorklubb


4 mil norr om Karlshamn och 6 mil söder om Växjö i södra Småland ligger Ryd.

Ryds Motorklubb bildades 1954. Klubben har en egen klubblokal belägen 1 km från Ryd i Tröjemåla skola, en stor byggnad som inrymmer möjligheter att bedriva en omfattande verksamhet, där kan du nå oss per telefon, säkrast tisdagar mellan 19.00-21.00 på tel: 0459-800 55.


Vi har genom åren haft en lång rad aktiva i olika motorsporter. Det som genom alla år varit den vanligaste tävlingsformen är rally, och det är i rally som klubben har arrangerat tävlingar, både egna och som medarrangör åt ex South Swedish Rally.

 

Vi har/har haft tävlande i Folkrace, Formula Offroad, Banracing, Monsterrace, Radiostyrd Miniracing, Rally, Rallycross, Roadracing, Sidvagns Roadracing, Spårstyrd Miniracing. (och säkert några som jag har missat)


I Ryds Motorklubb finns en rad olika aktiviteter förutom ovanstående tävlande. Spårstyrd Miniracing har genom Inge Nilssons försorg varit en stor del i vår ungdomsverksamhet genom åren.


Det finns på övervåningen en styrketräningslokal sedan mitten av 80-talet. Lokalen har genomgått ett flertal renoveringar sedan dess och är numera kommunens bästa i det avseendet. Styrketräningslokalen har ett stort antal utövare. I anslutning till styrketränings lokalen finns ett solarium som utnyttjas flitigt av många medlemmar.
Det körs Colin McRae på 2st nätverksdatorer som är  mycket uppskattat i alla åldrar.


Ryds Mk är ansluten till både Svenska Bilsports Förbundet och till Svenska Motorcykel Förbundet.

Sugen på att bli medlem? Klicka här.


Ryds Motorklubb
Tröjemåla Skola
360 10 Ryd

Tel: 0459-80055
Kuriosa, Nedanstående utomhusbana finns ej kvar, nerlagd på grund av bristande intresse men är ej borttaget på grund av historievärdet.

Sommaren 1999 så byggdes en grusbana utomhus för radiostyrd miniracing. Vi hoppas att denna ska vara 100% klar till sommaren och att den lockar både nya och gamla medlemmar att prova, klubben har egna bilar som man kan få provköra, för att se om man tycker detta är kul, och det är det, men svårt.


Ryds Motorklubb har copyright © och upphovsrätt på alla arrangemang i klubbens regi,  verksamheter i kommersiellt syfte i samband med, eller med hjälp av våra arrangemang utan vårt tillstånd är inte tillåtet, detta gäller tex.  videofilmning vid olika former av arrangemang med Ryds Motorklubb som arrangör.