Skvallerspalten  

 Vet du något som ingen annan vet? Maila det till Skvallerspalten 


240411

Vilda Ryd Racet 2024.

166 anmälda stannde det på! Det blir en lång dag i Trojaskolan!

4 SS. SS-längd 39 km. Totallängd är 106 km.

Inbjudan >>
Anmälningslista >>


VÄLKOMNA till Ryds Motorklubbs tävling Vilda Ryd Racet


240409

Vilda Ryd Racet 2024.

Anmälan är öppen till i morgon Onsdag den 10/4 2024, Kl 18.00.

147 anmälda just nu, 53 platser kvar innan det är fullt!


4 SS. SS-längd 39 km. Totallängd är 106 km.

Inbjudan >>
E-Anmälan>>
Anmälningslista >>


VÄLKOMNA till Ryds Motorklubbs tävling Vilda Ryd Racet


240409

Vilda Ryd Racet i Smålandsposten.

Ryds MK:s LEDANDE, observera, LEDANDE! 2 Linslusar är i tryck igen!   SNYGGT!!!
Klicka på bilden för att öppna i större format.


240408

Vilda Ryd Racet 2024.

Anmälan är öppen till NU på Onsdag den 10/4 2024, Kl 18.00.

119 anmälda just nu, 81 platser kvar innan det är fullt!


4 SS. SS-längd 39 km. Totallängd är 106 km.

Inbjudan >>
E-Anmälan>>
Anmälningslista >>


VÄLKOMNA till Ryds Motorklubbs tävling Vilda Ryd Racet


240407

Framgångar för Ryds MK i Rally Anderslöv igår.

Klass U, Ungdomsrally, Hannes & Jörgen Brorsson 3:a i Klassen och bra tid i 1:a försöket! SNYGGT!

Klass 2, C-Grupp E, en NY tävlande, Nina Bjurenstedt, SÅ JÄKLA SKOJ!!! Blev 8.a i klassen men kikar man på tiderna, inte tokigt alls.

Klass 4, C-GruppF/VOC, Albin Esaiasson & Mattis Lundström är TVÅA! av 21 i mål. SNYGGT!!! GRATTIS!!! Martin Bysén kliver in på en 12.e plats, första i VOC? Grupp E tidigare?

Klass 5, App K t.o.m 1975, Mats Andersson & Bengt Petersson 2:a, Snitsigt!! Uffe Nordin hade Skalman i högerstolen, Mat & Sovklockan ringde så dom bröt.

Klass 8, A-2WD, Arvid Tobiazon Stina Esaiasson är 9.a i getingboet, det är ingen före där som ger bort nått gratis! Snyggt jobbat!
På 14.e palts hittar vi Börje Petersson som lotsade WMS:s Göran Adolfsson i en grå 940.

Stort GRATTIS till er alla!

Resultatlistan>>240324

2XVictor 2.a i Zuiderzee Rally i Nederländerna.

Rallyts hemsida här>> och Motorbloggen här>>

Stort GRATTIS till 2:a platsen och 12:a totalt!


240323

2XVictor i Motorbloggen.

Internationella tävlingar drar igång igen, reportage hos Motorbloggen>>


240323

Vilda Ryd Racet 2024.

Inbjudan ute och anmälan öppen.

Anmälan är öppen till den 10/4 2024, Kl 18.00.

4 SS. SS-längd 39 km. Totallängd är 106 km.

Inbjudan >>
E-Anmälan>>
Anmälningslista >>240320

Ungdomar 2024 i Ryds MK.

Kickoff för ALLA aktiva mellan 10-26år

Den 1/4 kl 11.00-14.00 Tröjemåla skola (klubblokalen) Vi bjuder på lunch och fika Jag har blivit ungdoms ansvarig i klubben! Jag vill träffa er som tävlar för Ryds MK och se vad ni sysslar med!

Kör du rally, folkrace, bilcross, autocross, bilorgentering, offroad, miniracing, rallycross, kartläsare, enduro, VR eller något annat och är mellan 10-26år så vill jag att ni kommer!

NI ÄR FRAMTIDEN!!

Jag vill veta vad ni har för framtidsplaner och mål med ert tävlande! Jag vill att vi ska hjälpa varandra och ha kul ihop oavsett sportgren! När vi springer på varandra ute är det kul om vi känner igen varandra också! Ingen kan göra allt själv, men tillsammans kan vi göra väldigt mycket:)

Självklart är föräldrar till juniorer oxå välkomna!! anmäl till Hasse på hassebilring@gmail.com senast 29/3!! Välkomna!
.

PDF att skriva ut eller vidarebefodra>>


240318

Ryds MK firar 70 år med årets Vilda Ryd Racet, färre men längre sträckor väntar.

PRESSRELEASE

Ryds Motorklubb kör, för andra året i rad efter återkomsten, en ny onotad rallytävling som går av stapeln lördagen den 27/4. Tävlingen går som deltävling 2 i Bilsport RallyCup, samt som deltävling 1 i RallyKlassikerna och i det nystartade riksmästerskapet Rally-RM Historic.

Tävlingsledningen har tagit fram en bana som kommer bli utslagsgivande och går delvis tillbaka till rallyts rötter med förbindelsevägar som är mindre, smalare och något lägre vägkvalité än vad övriga rallyt har att erbjuda. Arrangören har valt att testa detta koncept genom att ha färre specialsträckor, men längre specialsträckor som totalt sträcker sig till nästan 39 km SS.

Bangruppen med Fredrik Thuresson, Gustav Johansson och Anna Johansson i spetsen, säger så här om banan:
- Vi har varit lyhörda från de tävlande från förra årets tävling och tagit till oss både positiv feedback och där de tävlande tyckte att det fanns lite utvecklingspotential. Vi har därför valt att gå en väg som är mittemellan, men som vi ändå anser är en hållbar plan. Det kommer bli en utslagsgivande tävling där vi valt att återanvända delar av fjolårets tävling, men majoriteten av tävlingen blir helt eller delvis nya vägar. Vi vill rikta ett stort tack till Göran Söderström på Söderströms Åkeri AB som har hjälpt till att grusa upp vissa delar av förbindelse-vägarna.

En av många parametrar som gör det möjligt för oss i Ryds Motorklubb att arrangera en tävling är våra fantastiska samarbetspartners/sponsorer som stöttar oss i evenemanget, utan dessa hade det inte varit möjligt att driva runt rallytävlingen. Vi tackar Sparbanken Eken som blir huvudsponsor för tävlingen även i år, sedan vill vi även lyfta fram våra sträck-sponsorer i One Nordic AB, ICA Nära Ryd, MPM Industriprodukter AB och Gräventreprenad i Björkebråten AB.
- Vi vill även lyfta fram alla tillmötesgående markägare, boende och sommargäster längs med sträckorna, samt Tingsryds kommun, som givit oss sitt medgivande så vi har möjlighet att genomföra tävlingen. Så vi ser fram emot en underbar lördag i Ryd med omnejd lördagen den 27 april, tillägger tävlingsledaren Gert Bengtsson.240316

2024 års mottagare av Alf Trasthes Minnesfond.

Gustav Johansson mottog priset med Styrelsens samt Ingemar Trasthes motivering somlöd:

"Som med ett oförtröttligt arbete lyckats återföra Vilda Ryd Rallyt till tävlingskalendern."

STORT GRATTIS Gustav, MYCKET VÄLFÖRTJÄNT!!


240314

Årsmöte förra veckan.

Ett välbesökt årsmöte avhölls förra tisdagen, nu inväntar vi ett protokoll så vi får se hur det gick!
240314

Inbjudan Bil-O i Ljungby.

Inbjudan finns här>>


240303

Inbjudan Bil-O i Grimslöv.

Inbjduan finns här>>


240303

GLÖM INTE Årsmöte för Ryds MK NU på TISDAG!

I övermorgon, Tisdagen den 5 mars kl. 19.00 i klubblokalen.

Klubben bjuder traditionsenligt på fika efter årsmötets avslutande.

Hjärtligt Välkomna!


240302

Ryds MK syns i Motorbloggen.

Motorbloggen finns här>>


240227

Ryds MK syns i Motorbloggen.

Motorbloggen finns här>>


240226

Oväntat stort intresse för att ta rallylicens i sydöstra Sverige.

I ett banbrytande samarbete mellan åtta motorklubbar i sydöstra Sverige har ett nytt koncept för rally-licensutbildning tagits fram. Genom att reagera på svårigheterna som många upplevt i att komma in i rallysporten och ta licens, har klubbarna skapat en lösning som löser licensen på endast en dag. Kursen blev snabbt fulltecknad med över 80 deltagare. Överträffade förväntningar Intresset för denna nya möjlighet har vida överträffat förväntningarna.

- Licenskursen har slagit alla förväntningar vi hade, -säger Gustav Johansson från Ryds MK. Vi hade räknat med 20 deltagare och att få över 80 är långt över vad vi kunde föreställa oss.

Mathias Sellberg från Karlskrona AK och Per Bondesson från Gullabo RC tillägger, - Vi har ett 30-tal anmälda från våra klubbar och flertalet nya medlemmar, vilket har gett en enorm energi till våra klubbar för att göra något bra av detta. Både tjejer och killar i olika åldrar.

Anmälningarna till kursen visar en spridning över alla åldrar, med både yngre deltagare som vill börja och återvändare som körde före 2000-talet. 15 av de drygt 80 deltagarna är tjejer.
- Det är fantastiskt att se engagemanget från alla åldrar, att 15 av de anmälda dessutom är tjejer är extra kul då sporten fortfarande domineras av killar, säger Andreas Sigfridsson från WMS.

Brandmännen Kjell Stegefors från Nybro AC och Peter Holgersson från Ryds MK uttrycker sin entusiasm över det stora engagemanget från klubbarna i Sydöstra Sverige. - Det är en glädje att se hur representanter från klubbarna kommer att närvara och hjälpa till, samtidigt som de diskuterar framtiden, säger de. Vi ser fram emot att själva bidra med vårt stöd under L-ABC utbildningen.

Licens för att tävla i rally på en dag Utbildningen inkluderar genomgång av tävlingsregler, säkerhetsaspekter samt räddningsmetoder, med en provtävling som examinationsmoment. Genom att samla samtliga moment hos DRIVE VXO, där undervisningslokaler, verkstad och rallyvägar finns på ett och samma ställe, har man effektiviserat processen markant. Detta innebär att licensen nu kan klaras av på en dag istället för det tidigare krävda tre.

Hans Bååth från utbildningsföretaget DRIVE VXO tillägger, - Detta är något som vi verkligen brinner för. Att kunna bidra till detta är en självklarhet för oss, rally finns i våra gener. Vi utbildar förare Detta initiativ gynnar samtliga klubbar i södra Sverige genom att locka fler medlemmar och förhoppningsvis öka antalet deltagare i tävlingarna.

- Det är vad vi och sporten behöver, "mer medlemmar och fler startande i tävlingarna" avslutar Andreas Sigfridsson, Wäxjö MS.

Motorklubbarna tar gärna emot representanter från från intresserade redaktioner inför eller under kursen som hålls den 9 mars mellan 8 -17.00

För mer information, vänligen kontakta: Andreas Sigfridsson 070 949 04 00 andreas@asmotorsport.se

Klubbarna bakom utbildningen är Asarums MS, Olofströms MK, Karlskrona AK, Ryds MK, Wäxjö MS, Nybro AC, Mönsterås MK & Gullabo RC.


240221

Hässleholms GP.

Inbjudan till Hässleholms GP är ute nu >>


240218

GLÖM INTE Årsmöte för Ryds MK.

Det är Tisdagen den 5 mars kl. 19.00 i klubblokalen.

Förslag inför Årsmötet lämnas i god tid till Valberedningen, se kontaktuppgifter under "Sektioner" i vänstermenyn.

Klubben bjuder traditionsenligt på fika efter årsmötets avslutande.

Hjärtligt Välkomna!


240204

Rally SM i helgen!

Danny Holgersson betvingade kylan och  är 2:a i JSM i klassen Trimmat 2WD och 9.a av alla Trimmade 2WD i par med Jacob Johannesson från Gullabo RC. STORT GRATTIS!!
 
Resultatlista >>


240125

Ryds MK på Sparbanken Eken före Jul.
 
240124

Årsmöte för Ryds MK.

Välkomna på årsmöte Tisdagen den 5 mars kl. 19.00 i klubblokalen.

Förslag inför Årsmötet lämnas i god tid till Valberedningen, se kontaktuppgifter under "Sektioner" i vänstermenyn.

Klubben bjuder traditionsenligt på fika efter årsmötets avslutande.

Hjärtligt Välkomna!


240122

Nyheter om Rally i södra Sverige.

Finns hos Emotorsport här >> och i artikeln representeras Ryds MK av Peter Holgersson, Snyggt! 


240110

Nytt År, 2023 ligger i Historiemappen.