Skvallerspalten  

 Vet du något som ingen annan vet? Maila det till Skvallerspalten 


 200703

Tröjemålasnurren.

Det är dags för Ryds MK att ta klivet in på Bil-O scenen som arrangör, klicka för större bild på bilden.

  200623

Nostalgidags!

Eftersom läget inte är upplyftande så kör vi nostalgi, denna gången Fridafors Bilservice AB.
Klicka på bilderna för större bild.


 200523

NYMÅLAT!

Nu är klubblokalen nymålad och fin, kan vi vänta oss en invigningsgrillning när läget tillåtet tro? Klicka för större foto.
 200520

MER Rallycrossnostalgi

Saab V4an med Lasse Karlsson till vänster. Klicka för större foto.

 200515

Rallycrossnostalgi

Saab V4an med Trastinis på framskärmen är vår hedersordförande Lasse Karlsson. Klicka för större foto.

 200509

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var definitivt dags, det har det varit i flera år men nu händer det, klubblokalen får en makeover utvändigt.2:a bilden på rad med samma förare, nu mustaschlös och ny kartläsare. 


 200506

Dags för Nostalgi!

Det är ju stiltje i allt med Motorsport så vi hoppas på att vi ska kunna få in lite fotografi från förr! Maila in det ni vill ha in på sidan.
Vi börjar med 2 ynglingar där kartläsaren har en "soft" sittställning.
 200405

Till minne av Gunnar Rapp.

Vi vill sända ett STORT TACK till alla er som till minne av Gunnar skänkt pengar till Ryds MK, är en gång, ett STORT TACK!


 200305

 Gunnar Rapps begravning 13/3.

 På fredag nästa vecka sker Gunnars begravning i Almundsryds kyrka kl. 11.00.

 Dom medlemmar som vill följa Gunnar till sista vilan kan, om man vill, mötas vid klubblokalen vid 10.30 där det åks kortege till Kyrkan.

 Kan ni, så hedra Gunnar med att åka en kul bil, veteranbil, rallybil eller något annat skoj fordon, men inget krav såklart.


 200223

 Minneskväll på tisdag för Gunnar Rapp.

 På tisdag är det minneskväll för Gunnar Rapp i klubben, från 19.00, klubben bjuder på förtäring, med lite tur så bakar Våffelguden från Stensjömåla våfflor så ni rullar ut när ni ska hem.
 
 Bilder nedan som förslag på diskussionsämnen. Klicka på bilden för stor bild. SNÖ!!!!!!!!!! I Karlskronapokalen??????

 Notera, originalratt, i bakelit.. Lite grövre grus än idag. Inga spår i Dackefejden! Vem åker här? Ulf Thörjesson, åkt kartläsare i Amazon i 50 år!! Gunnar åker med Agne Paulsson. Ajdå, det där var ju inte så snyggt.


 200220

 En ikon har lämnat oss, Gunnar Rapp har gått bort!

Igår den 19 Februari mottog vi beskedet att vår Hedersmedlem och  Ryds MK:s och troligen södra Sveriges, om inte hela Sveriges meste funktionär har stämplat ut för gott, Gunnar Rapp har vid 75-års ålder tyvärr lämnat oss.

Gunnar lämnar ett Stort tomrum efter sig, ett tomrum som ej är möjligt att fylla, såna som Gunnar, dom görs inte längre,  Gunnar har under hela Ryds MK:s verksamma tid varit en trogen funktionär, den som utan någon som helst konkurrans är Meste Funktionären i Ryds MK:s historia, inte bara i egna tävlingar och arrangemang, utan varenda gång som Ryds MK har hjälpt en annan klubb med en SS, eller kanske "bara ett mål på en SS", ja, gissa vem som var TK chef där... Precis.. Gunnar Rapp.

Det finns högst troligt ingen förare eller kartläsare som kört South Swedish Rally ens i närheten av lika många gånger som Gunnar varit funktionär i SSR. Frågan är om det finns någon funktionär i Sverige som haft "Ett SS-mål" lika många gånger som Gunnar? Tveksamt, mycket tveksamt.

Mer än 50-års funktionärsuppdrag, säg 10 om året, det ger 500 funktionärstillfällen, men vi tror nog att det inte ens är i närheten av det antal arrangemang som Gunnar varit aktiv på.

Gunnar tävlade själv med en Volvo Amazon på 60-talet, han åkte kartläsare efter det med olika förare väldigt länge.

Dom senaste dryga 15 åren har han utöver alla funktionärsuppdrag, även hjälpt Jerrys Motorsport med tidtagningsutrustningar på tävlingar, över hela Sverige.

Sista gången Gunnar var funktionär var i Älmhults MK:s tävling Silversprinten i höstas.

Såna som Gunnar görs inte längre, han skulle ha en egen staty i Bilsportens Hall of Fame, på bästa platsen.

Vi tänder ett ljus för Gunnar, TACK för ALLT!

200210

Storslam för Danny!

Tvåa bland alla vinterproffs är svårslaget! Grattis!
200210

Rapport från Bil-o Syd:s Årsmöte.

Årsmöte Bil-O Syd/Regularity i Ryds MK:s klubblokal 2020 02 01

Ryds Motorklubb stod som värd för denna upplaga av årsmötet som vandrar runt på olika platser i Bil-O Syds område. De 19 närvarande bjöds på ett väldig trevligt möte med flera givande diskussioner om bland annat regler och hur man ska gå tillväga om man vill arrangera en Bil-O eller Regularity tävling.

Det hölls även en diskussion om Regularity som numera ingår tillsammans med Bilorientering. Tanken här är att om man arrangerar en Bil-O så kan man med relativt så medel även bjuda in till Regularity tävling för att få större startfält vilket vore väldigt trevligt.

Det var även en prisutdelning för både Bil-O Syd och Öresundsserien och här lyckades Ryds MK ta en 4:e plats i Bil-O Syd genom Peter Sandström och Bengt Gunnarson som under sin första säsong och detta trots att de bara körde de 3 höst tävlingarna ändå visat sig vara ett hot mot de mer etablerade paren och knep en plakett. Stort grattis till Peter och Bengt och hoppas ni fortsätter med Bil-O.

Ryds MK har under 2019 gjort totalt 9 starter fördelat på 3 ekipage i de 4 deltävlingarna ingående i Bil-O Syd serien.

Först ut den 13/4 var Ljungby MK arrangör med 1 ekipage sedan ett långt vår/sommar uppehåll till 5/10 då Ljungby MK hade sin andra tävling för året och då var vi hela 3 ekipage, där efter var det Hässleholms MK tur 19/10 också här var vi 3 ekipage och veckan efter Växjö MS 26/10 med 2 ekipage.

Det behövs fler ekipage så om några är sugna på att prova på Bil-O så kommer Ryds MK att arrangera en tävling den 12/9 som även kommer att ha ”prova på” bana, mer info om detta senare.

Jag skrev inledningsvis att årsmötet hålls normalt hos olika klubbar men arrangemanget blev så väldigt lyckat att alla deltagare var överens om att det även 2021 kommer att hållas i Ryds MK:s regi.

Stort tack till Inge Nilsson som skötte maten och kaffet.

200203

Kurser inför 2020.

B
ehöver du gå kurs? Smålands BF har kurshelg i Mars.

Rally:
Förar & Kartläsarkurs>>
Tävlingsledning>>
Tekniker>>


200128

Årsmöte för Ryds Motorklubb..

Det är dags för årsmöte för Ryds Motorklubb.

Tisdagen den 3 Mars kl. 19.00 i klubblokalen är ni Välkomna.

Klubben bjuder på fika.


200122

Bil-o Syd:s Årsmöte 1 Februari.

Bil-O Syd har Årsmöte 1 februari i Ryds MK:s Klubblokal. Se inbjudan här>>


200120

Robin & Mathias .

Bilsportgalan i lördags och det skriver Bilsport>> om här>> STORT GRATTIS Grabbar!!!
200116

Motorbloggaren skriver om Ryds MK idag.

Med anledning av från Oliver Askews besök i Ryd, läs här>>


200112

Tackkort från Oliver!

Ryds MK har fått ett Tackkort från Oliver Askew, vinnaren av Indy Light 2019 för han fick vara på klubbens gym och träna under Julledigheten när han var och hälsade på morfar i Ryd. Oliver ska 2020 köra Indycar och vi hoppas på att han återkommer till nästa Jul, han skulle nog behöva prova lite rally då.

Thanks for your visit in Ryd Oliver, welcome back whenever you want to. Regards from Ryds MK.200112

2019 är förpassat till Historien.

Det som skrevs i Skvallerspalten under 2019 finns sparat till Vänster i Menyn under Historia ->>2019.